Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter proffkarrieren i Frankrike

Vegard Stake Laengen er klar for fransk profflag.

I august ble det klart at Vegard Stake Laengen ikke kunne fortsette karrieren i TeamType 1.

Siden da har askergutten vært på jakt etter ny arbeidsgiver og nå er endelig jakten over. Det bekrefter Stake Laengen selv overfor procycling.no.

- Jeg har skrevet kontrakt med Bretagne og kontrakten gjelder for ett år, sier 23-åringen til procycling.no.

- Jeg blir tatt godt imot hos et lag som virker veldig profesjonelt, legger han til.

Flytter til Frankrike
Signeringen betyr at nordmannen kommer til å få ny adresse i slutten av januar. Da tar han med seg flyttelasset og flytter til Rennes i Bretagne.

Språket blir også en utfordring. Noen av rytterne på laget, som Geoffery Lequatre, har tidligere syklet i engelskspråklige lag, men det blir mye fransk framover.

Det er tar «Stakan» konsekvensen av og han skal nå lære seg fransk.

- Jeg må lære meg fransk nå. Jeg flytter ned og skal bo der. Vi drar på treningssamling på nyåret og etter den skal jeg finne meg et sted å bo. Laget har base ikke langt fra Rennes, så jeg skal få god oppfølging fra laget med egen trener blant annet. Det blir litt nytt for meg, men det er veldig gøy med nye utfordringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lampre kokte bort i kålen
procycling.no har tidligere skrevet om interessen fra italienske Lampre. Stake Laengen forteller at den prosessen dro ut og han turte ikke vente mer.

- Det bare dro ut. Jeg snakket med de fra slutten av oktober og fikk alt da muntlig beskjed om at de ville ha meg, men papirene kom aldri. Da Stians Sports kom på banen trodde jeg det skulle ordne seg, men det gjorde det ikke.

Til slutt tok agenten til nordmannen affære.

- Agenten sa til meg at det kom andre tilbud og han ga Lampre en tidsfrist. Den svarte de aldri på, og da skrev jeg under for Bretagne.

Det var også et lag Stake Laengen har snakket med i hele høst.

- Jeg føler det er et bra alternativ. Det blir lettere å få kjøre egne sjanser. Dette blir spennende og jeg gleder meg veldig, avslutter en fornøyd nordmann til procycling.no.

Kommentarer til denne saken