Fortsetter til han er 40

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Robbie McEwen bekrefter at han ikke er klar for å gi seg helt enda.

Team RadioShacks 38 år gamle spurter Robbie McEwen forteller til cyclingnews at han vil ta enda en sesong i proffsirkuset.

Mannen med to poengtrøyer og tolv etappeseire i Tour de France blir 39 inneværende sesong, 24. juni, men vil fortsette neste sesong og eventuelt legge opp i en alder av 40. Han er dog ikke sikker på hvilke lag han vil sykle for.

- Jeg har bare besluttet å sykle neste år. Det er bare mai så det er litt tidlig å spekulere i hvor det vil bli enda, sier McEwen til sykkelnettstedet.

Selv om McEwen med rette kan kalles rutinert må han ta enda fler år og for å måle seg med enkelte «gamlinger» i hovedfeltet. I Giro d'Italia kjører blant annet Andrea Noè. Farnese Vini-Neri Sottoli-rytteren fylte 42 år 15. januar, og er den eldste rytteren i det rittet.

LES OGSÅ:Sjekk denne aldersforskjellen

Mange australiere blir i disse tider linket til GreenEdge-laget, som vil bli stablet på beina neste år. McEwen var en av rytterne som egentlig skulle kjøre for Pegasus denne sesongen, men laget fant aldri veien til noe som helst sykkelritt.

- Selvfølgelig er det interessant, fordi det er et australsk lag og for meg som har vært australier i feltet i 16 år har det alltid vært en drøm å ha et australsk lag i proffsirkuset, uttaler ringreven fra Brisbane.

LES OGSÅ:Pegasus - Et mareritt på to hjul

«The Pocket Rocket», som han kalles, har som så mange andre siktet seg inn mot en plass på det australske laget i verdensmesterskapet i København. Han tok sølv i VM tilbake i 2002, da Mario Cippolini tok gullet i belgiske Zolder.

- Jeg ville elsket å kjøre, jeg skulle gjerne vært en del av det australske laget i VM igjen. Det er en løype som passer meg. Jeg mistet det forrige sesong (på hjemmebane i Geelong, vår anm.), men det ville vært flott å være der i København, så forhåpentligvis blir jeg tatt ut, sier RadioShack-rytteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.