RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter Tinkoff hos Bjarne Riis?

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Den russiske milliardæren la ut mystisk twitter-hint om Alberto Contador.

Russisk oligark og flamboyant sykkelsponsor, Oleg Tinoff, hadde i utgangpunktet avsluttet samarbeidet med Bjarne Riis sitt lag ved utgangen av denne sesongen.

Nå er situasjonen imidlertid ikke like avklart ettersom ryktene om Riis sin mulige sorti som lagets eier har kastet nytt lys over saken. Dansken har vært lagets eier i en årrekke, men ifølge rapporter fra La Gazzetta dello Sport kan en pågående dopingetterforskning i Danmark tvinge Riis til å selge.

Bjarne Riis’ mulige tvangssalg er bra timing for Tinkoff, som ikke maktet å sluttføre forhandlingene med italienske Cannondale nylig, angivelig fordi russeren ønsker å gå inn som lagets eier. Tinkoff har gjort det klart at han ønsker å bli «sykkelsportens Roman Abramovitsj», og ikke bare enda en midlertidig sponsor i mengden.

Varmet til Contador
Laget til Riis huser fortsatt den spanske stjernerytteren Alberto Contador, og har iallfall sikret seg Saxo Bank som fremtidig støttespiller foran 2014. I kjølvannet av Contadors skuffende innsats i Tour de France, gjorde Tinkoff det klart at han ikke lengre ønsket å sponse «den late og overbetalte» spanjolen.

Les også: Nibali vurderer Flandern rundt

Les også: Hushovds agent i dødsulykke

En oppløftende twitter-melding fra Tinkoff kan imidlertid tyde på at russeren har tilgitt spanjolen. Med vedlagt bilde av Contador og dansken Michael Mørkøv, skriver Tinkoff at «Conta er klar for å ta Froome» og at han selv fortsatt støtter den tidligere Tour de France-vinneren.

Ingen Riis-avtale ennå
I en avklarende uttalelse til Velonation.com sier derimot en av Tinkoffs talspersoner at det foreligger ingen konkret avtale med Bjarne Riis sitt lag, eller noe annet lag, med tanke på neste sesong. Tinkoff-leieren sier imidlertid at listen potensielle samarbeidspartnere er kortet ned og at en endelig avklaring vil være på plass i begynnelsen av desember.

- Det er ingen avtale for 2014 og utover med Riis sitt eller noen andre sitt lag. Den siste tiden har vi avslått en rekke forespørsler og jobber nå med en veldig kort liste potensielle prosjekter, sier en representant for Oleg Tinkoff.

Idet den rike russeren fortsetter jakten på et profesjonell sykkellag, kommer nyheten om at Euskaltel-Euskadi kan fortsette i 2014. Det ikoniske baskiske laget har søkt lisens som kontinentallag med tanke på neste sesong. Det skriver laget i en pressemelding mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere