Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter Tour de France uten arrestert rytter

- Remy Di Gregorio kjører ikke for oss inntil dopingsaken er avklart, sier fransk manager til procycling.no.

SAINT-ALBAIN (procycling.no): På den første hviledagen, skylte den første dopingsaken inn over årets Tour de France.

Det er den 26 år gamle Remy Di Gregorio som har blitt arrestert av fransk politi på grunn av «mistanker om doping». Tirsdag morgen aksjonerte politiet mot Cofidis-lagets hotell i den søvnige byen Bourg-en-Bresse.

I et forsøk på å skjerme de øvrige lagkameratene besluttet generalmanager Yvon Sanquer å flytte pressekonferansen til Saint-Albain – 40 minutters kjøring unna – og 20 kilometer unna starten for onsdagens etappe.

Dermed ble hviledagen avlyst for mange journalisters del, og Hotell Ibis Styles Macon Saint-Albain ble umiddelbart beleiret av et stort oppbud franske og internasjonale journalister.

Les også: Tour de France-rytter arrestert

Fortsetter Tour de France
Sanquer innledet seansen på fransk og svarte rakrygget på pressekorpsets i over én time.

Her avviste Cofidis-manageren at rittarrangøren ASO hadde erklært laget uønsket i fortsettelsen. Overfor procycling.no innrømmet den tidligere Festina-, Astana- og Francaise des Jeux-manageren at de hadde vurdert om de skulle trekke seg ut tidligere på dagen.

- Har dere vurdert å trekke dere fra Tour de France?

- Nei, vi har reflektert litt rundt det, men jeg snakket med sponsoren vår og vi ble enige om å fortsette Tour de France. Det er veldig viktig for alle rytterne på laget å fortsette. De skal gjøre sitt beste videre i rittet, og har ikke gjort noe galt. Det er viktig for laget å gjøre en god avslutning på touren, sier Sanquer til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vet ikke hvor rytteren befinner seg
Omstendighetene rundt arrestasjonen av Di Gregorio er fremdeles uklare.

Noen franske medier skriver at rytteren ble anholdt i hjembyen Marseille, der også to andre medvirkende i saken skal ha blitt arrestert.

Men dette høres lite sannsynlig ut ettersom det er nesten 40 mil mellom Bourg-en-Bresse og storbyen sør i Frankrike. Derimot er det mer logisk at rytteren har blitt fraktet dit i etterkant av arrestasjonen for å forklare seg.

På spørsmål fra fransk presse om hvor rytteren befinner seg nå, svarte Sanquer:

- Det vet jeg ikke.

Det er heller ikke klart hva slags dopingmidler den tidligere Astana- og FDJ-rytteren skal ha hatt befatning med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Risikerer sparken
Som de øvrige rytterne i sykkelfeltet, har også Di Gregorio skrevet under på en avtale som gir ham sparken dersom han blir tatt for doping.

Det kan Cofidis-sjefen også bekrefte.

- Han får ikke kjøre mer for laget vårt per nå. Vi avventer hva som skjer i etterforskningen av dopingsaken. Dersom etterforskningen viser at han bevisst har begått et brudd mot antidopingreglementet, er han ferdig på laget vårt.

- Det står i kontrakten hans, og det vil i så fall være et kontraktsbrudd av rytteren, legger Sanquer til overfor procycling.no.

Les også: Dopingmistenkt rytter suspendert

Byttet sjef før Tour de France
Det franske laget har nylig forlenget avtalen med lån- og finansieringsselskapet Cofidis. Like før Tour de France ble Eric Boyer fjernet som øverste sportslig ansvarlig for laget.

Før hans tid var laget et av de franske lagene med mest frynsete rykte.

Sanquer overtok ansvaret bare ti dager før årets Tour de France. Dermed er det ikke godt å si hvor mye han visste om det som foregikk bak lukkede dører i Cofidis-leiren.

Den franske avisen L’Équipe skriver at dopingetterforskningen har foregått siden rytteren hevet lønn hos Astana i 2011-sesongen. Cofidis-sjefen han ble sjokkert da politiets antidopingenhet slo til på den første hviledagen i Tour de France:

- Det var veldig, veldig vanskelig å motta denne beskjeden i dag tidlig. Likevel er det mitt ansvar som generalmanager å håndtere situasjonen. Jeg må også prøve å motivere laget og rytterne. Det er viktig å fortsette rittet også etter dette, fastholder Sanquer.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar