RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forucade snøt Bjørndalen for seieren

TAPTE SEKUNDSTRID: Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Martin Fourcade med 4,4 sekunder.
TAPTE SEKUNDSTRID: Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Martin Fourcade med 4,4 sekunder. Foto: Marcus Ericsson (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slått med 4,4 sekunder av franskmannen.

Ole Einar Bjørndalen var nær sin 94. verdenscupseier i skiskyting, men han maktet ikke å holde tempoet oppe mot slutten av lørdagens sprint i Oberhof.

Dermed ble han slått av den franske verdenscuplederen Martin Fourcade med 4,4 sekunder. Begge hadde ett bomskudd, Fourcade på liggende og Bjørndalen på stående skyting.

Tapte på sisterunden
Bjørndalen samlet to gullmedaljer i Sotsji-OL sist vinter, men i verdenscupen er det lenge siden forrige seier. Den kom i finske Kontiolahti i februar 2012, altså for nesten tre år siden.

Lørdag var han nær og hadde beste tid ut fra annen skyting, men den norske 40-åringen tapte stadig sekunder til Fourcade på den siste runden.

- Jeg skulle gjerne gjort det oppløpet på nytt i bedre værforhold. Jeg har aldri padlet på flaten før. Det gikk ikke veldig fort, sa Bjørndalen til NRK.

Løpet ble utsatt i over to timer på grunn av de vanskelige forholdene i vindfulle Oberhof. Dermed ble det tøft for flere av løperne.

God form
Bjørndalen var ikke blant dem som ble felt av forholdene på standplass. Og selv om seieren glapp, var han fornøyd med å havne på seierspallen.

- Det var et kanonløp, så det var gøy. Jeg prøvde å gå jevnt og bra på ski. Jeg hadde veldig gode ski, og på skytingen var jeg litt mer offensiv enn jeg har vært i det siste, sa skiskytterveteranen.

Han mente ikke at han gikk på noen sprekk som nektet ham sin 94. verdenscupseier i skiskyting og den 95. totalt (1 i langrenn).

- Jeg føler meg i form. Men det er klart det blir tungt på slutten. Jeg er sprek, men helt rått var det ikke, sa Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø ledet lenge sprinten, men to bom på stående skyting nektet ham en tur opp på pallen. Stryningen var 18,2 sekunder bak Fourcade og ble nummer fire. Kun sju tidels sekund skilte til 3.-plasserte Timofej Lapsjin fra Russland. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere