RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvandlet i ny regi

vant i debuten for Rolf Rønning på Leangen 26.1.09
vant i debuten for Rolf Rønning på Leangen 26.1.09 Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Begge våre Dagens Dobbel-bankere har vist seg sterkt forbedrede i ny regi.

Klikk her for vårt DD-forslag

3 Tronstu Odin har rukket å bli syv år, men Moe Odin-sønnen har bare gjort åtte starter. Hesten ble kjøpt av Rolf Rønning før jul, og hadde inntil da ikke gjort mange glade. Rønning har drevet med hest siden tidlig på 70-tallet, og fikk fort sving på vallaken. Etter å ha vunnet en lokalkjøring ble det også totoseier tross stor startgalopp i debuten. Sammen med Atle Solhus vant Tronstu Odin lett, og så sent som på lørdag tok hesten nok en seier på Orkdal tråvpark. Rønning forteller til Nettavisen at hesten ga et solid inntrykk og at han denne gang også løste flott fra start. Hesten vant helenkelt på 34.3 på isbanen, og kan nok fly endel fortere på Leangen i kveld. Rønning tror tilleggshestene skal slite for å ta igjen hans nyervervelse som har galoppen som sin verste fiende.

- Løser han fra start tror jeg på seier, sier Rønning.

Den ivrige amatørtreneren har hatt mange vinnerhester opp gjennom årene, og i tillegg til Odin årsdebuterer han med knallgode Alm Aragon i V5-innledningen i kveld. Også Aragon viste flotte ting på lørdagens lokalkjøring, men det kommer viktigere oppgaver for denne senere i sesongen - bl.a. dubbelcupen i Sverige står høyt på ønskelista for hesten som tok to V75-seire i fjor.

Blekkan retter opp
Vi må si vi hadde uflaks med etpar av våre DD-spill forrige uke. Både Cassius Hall og Thai Tabler feilet tidlig i løpene, men faktum er at begge trolig hadde vunnet likevel om de hadde blitt kjørt mer offensivt rundt siste sving.

Jomar Blekkan valgte nemlig å ikke gå ut i vide spor ut mot oppløpet med 6 Cassius Hall. Først midt på det lange oppløpet vred Blekkan storfavoritten i angrep og hesten avsluttet klart raskest. At kusken uttaler til fagpressen at hesten gjorde et kanonløp, men satt fast for lenge er ganske typisk - det var en klar bortkjøring vi var vitne til.
I kveld møter Angus Hall-sønnen litt bedre hester, men vi tror likefullt svenskeimporten er en sikker vinner feilfritt. 5-åringen har utviklet seg flott hos Blekkan, og er god både fra start og tilslutt i løpene.

Vi tror det er god sjanse for å få prikke DD på èn rekke denne mandagskvelden, og velger å satse hundrelappen på Solhus/Blekkan.

Odden er fortiden rundt 7 og da synes vi det er snakk om fin verdi.

Se løpene på nettet
Dessverre har nrk2 kuttet ut DD-sendingene på kveldstid. Statskanalen viser dog fortsatt lunsjtravet live samt har flotte V65- og V75-sendinger på onsdager og lørdager.

Det er imidlertid også mulig å få se litt trav utenom disse faste sendingene. På nrk.no nett-tv legges det nemlig ut en kort oppsummering fra Dagens Dobbel-banen ganske umiddelbart etter at løpene er i mål i ni-tiden.

Kjøp en bong og se løpene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere