*Nettavisen* Sport.

Forvandlet Rosenborg snudde kampen

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

- Vi fikk roet ned spillet, sier Mikael Dorsin om Rosenborgs snuoperasjon.

13.04.12 21:15

FREDRIKSTAD - ROSENBORG 1-2:

Det var «a game of two halves» man ble vitne til i Fredrikstad, spesielt av Rosenborg.

I førsteomgang var det hjemmelaget Fredrikstad som var det beste laget foran 9.035 tilskuere på Fredrikstad Stadion.

Rosenborg var tamme og klarte knapt å holde på ballen. I annenomgang skulle imidlertid trønderne slå fryktelig tilbaken.

RBK dominerte nemlig fullstendig etter hvilen, og mål fra Steffen Iversen og Jim Larsen gjorde at Rosenborg vant 2-1 i Fredrikstad.

- Vi kjenner i førsteomgang at ikke det ikke var bra. I annenomgang fant vi rom å spille i, vi fikk roet ned spillet og fikk ballen mer ut på kantene. Vi lagde to mål og det var godt med tre poeng, sier Rosenborgs Mikael Dorsin til Max etter kampen.

Kanonscoring av Holm
Før kampen ble det avholdt ett minutts applaus til ære for Knut Torbjørn Eggen - en rørende markering på Fredrikstad Stadion.

Det var en relativt rolig og sjansefattig førsteomgang - helt til Thomas Holm fant fram høyreslegga.

Fredrikstad kom på en overgang, ballen ble spilt fram mot Tarik Elyounoussi, som klarte å legge ballen til Thomas Holm. Midtbanespilleren klinket til fra sekstenmeteren og ballen fløy inn i høyre kryss.

Det førte til at Fredrikstad tok med seg en fortjent 1-0-ledelse til pause. Hjemmelaget var best andre halvdel av førsteomgangen, og Rosenborg var tamme.

Rosenborg snudde
I starten av annenomgang viste Jan Jönssons menn fra en annen side, og Fredrikstad ble spilt lave. Etter 54 minutter skulle trønderne få lønn for strevet.

Daniel Fredheim Holm slo inn fra venstrekanten, og ballen havnet hos Steffen Iversen. Veteranen vendte nydelig, og kranglet ballen inn i det lengste hjørnet. Dermed var man like langt.

Rosenborg fortsatte å presse, og elleve minutter før full tid ble ledelsesmålet satt inn. Boreck Dockal slo en god corner og midtstopper Jim Larsen stanget ballen i mål

Fredrikstad klarte ikke å sette inn en sluttspurt, og dermed ble det tre poeng til Rosenborg, som nå topper tabellen før de andre lagene i ligaen skal i aksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.