*Nettavisen* Sport.

Forventer grisespill

Foto: (Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX)

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): De norske spillerne forventer seg en tøff time på banen mot Serbia og Montenegro onsdag. - Det kommer til å gjøre vondt, sier Børge Lund.

25.01.05 20:29

Serbia og Montenegro er kjent for å spille et forsvarsspill som ligger helt på grensen av hva som er lov.

Taklinger i ansiktshøyde
Stygge taklinger og tjuvtriks er noe de norske guttene er forberedt på.

- Vi forventer at det blir knalltøft og at de bruker alle de triksene de kan. I kampen mot Egypt så var det mye strake armer i ansiktshøyde og i nedre del av mageregionen, sier Børge Lund til TV 2 Nettavisen.

Han er en av ti spillere som også var med da Norge tapte knepent i VM-kvalifiseringen mot Jugoslavia i 2002.

- Har sin egen stil
Også den gangen var det tøffe takter fra serberne, og selv om det bare er fire spillere igjen fra laget Norge tapte for den gangen, så tror Glenn Solberg at mye vil være det samme på onsdag.

- De har jo sin egen stil. Jeg tror det blir mye av det samme. Det blir tøffe tak og de har alltid et sinnsykt tøft forsvar, sier han.

Selv om tjuvtriksene stort sett er forbeholdt utespillerne, betyr det ikke at de norske målvaktene kan regne med å slippe unna. Mot Qatar gikk det etter hvert sport i å skyte rundt hodet på målvaktene. Inkludert et par fulltreffere midt mellom øynene.

- De må mer enn gjerne skyte meg i ansiktet. Da får de ikke mål. Da slutter de med det til slutt. En gang vil de jo ha mål også, smiler Steinar Ege.

Tåler smerte
Trener Gunnar Pettersen frykter det tøffe serbiske forsvaret, men håper at rutinen skal gjøre at Norge drar det hele i land.

- De er kjent for å bruke alle knep, så jeg tror det blir en tøff match hvor utfordringen blir å holde hodet kaldt. Samtidig er det et lag uten så veldig god moral. Klarer vi å presse dem, spesielt i starten, så kan vi ha en fordel, sier han.

Og de norske guttene tåler litt smerte for å få med seg to poeng.

- Det er alltid verdt å få litt vondt dersom det blir seier. Smerte forsvinner, det gjør ikke to poeng, sier Lund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag