Forventer krig i kveld

Gunnar Pettersen og de norske spillerne forventer seg krig i kveldens kamp mot Serbia og Montenegro. En krig som er regissert fra den serbiske benken.

31.01.06 18:42

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): Da Norge møtte Serbia og Montenegro i VM i fjor, kokte det over på slutten. Kristian Kjelling havnet i håndgemeng med kraftpluggen Goran Djukanovic etter at serberen hadde kommet med noen nedsettende gloser om ham.

- Vi hadde en liten slåsskamp, men dagen etter tok vi bilder sammen, så det ordnet seg fort, sier Kjelling til TV 2 Nettavisen.

Trenerstyrt grisespill
Gunnar Pettersen er forberedt på tøffe tak i kveldens kamp. Men verst synes han det er at ufinhetene ikke kommer i kampens hete, men er innstudert på forhånd.

- Det synes jeg er det verste. Det er trenerstyrt. Vi kjenner til hva de gjør på treninger og filosofien deres, og det er ikke bra, sier han.

Den serbiske treneren Veselin Vujovic er en omstridt trener, som har vært i hardt vær mange ganger i løpet av karrieren sin. I finalen i cupvinnercupen i 2002, var han den ivrigste kamphanen selv da det brøt ut slagsmål mellom spillerne på hans lag Ciudad Real og Flensburg-Handewitt. Han løp tvers over banen og sparket til danskene Lars Christiansen og Lars Krogh Jeppesen.

En av dem som var involvert i det slagsmålet var Christian Berge, og nordmannen var en av dem som ble utestengt. Selv om straffen hans var liten i forhold til Vujovic, som også fikk sparken i Ciudad Real etter opptrinnet.

- Det kokte litt over for alle i hallen. Det var mye følelser som sto på spill. Det ble litt slåssing mellom spillerne, men så ble vi stormet av publikum og trenere, forklarer Berge.

Tøft for Løke
Flensburg-Handewitt-spilleren synes ikke Vujovic er blant håndballens mest sympatiske herremenn.

- Det er han ikke i mine øyne. Han er en bra trener og flink til å motivere spillerne sine, men sympatisk tror jeg ikke jeg ville brukt om ham, sier han.

En som virkelig kommer til å få kjenne serbernes tjuvtriks på kroppen er Frank Løke.

- I kveld kan det skje mye rart. Jeg håper vi får noen dommere som klarer å se hva serberne driver med, for det er mye stygt, sier linjespilleren.

Djukanovic har allerede rukket å markere seg i EM også. Islands store stjerne Olafur Stefansson er muligens ute av resten av EM etter et overfall av den serbiske forsvarstorpedoen. To bristne ribbein gjør at han knapt klarer å knyte sine egne skolisser.

Nå håper Pettersen at de norske spillerne klarer å la være å bli med på krigen som serberne byr opp til, men i stedet velger å spille håndball.

- Hvis vi blir med på krigen, så har vi ikke en sjanse. Men hvis de blir alene om å krige, så regner jeg med at det er to i svart som fjerner dem fra banen, sier han.

Det er de ungarske tvillingene Pal og Csaba Kekes som har fått ansvaret for å holde ro og orden på banen i kveldens kamp.

Norge - Serbia og Montenegro ser du direkte på TV 2 klokken 20.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.