RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer rotterace om medaljene

Foto: SCANPIX (FOTO: AP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Håvard Bøkkos hovedoppgave i morgen blir å begrense tidstapet til Shani Davis på 1500-meteren.

Søndag skal medaljene deles ut i allround-VM og Håvard Bøkko regner med knallhard kamp fra amerikanerne Shani Davis og Chad Hedrick.

- Jeg burde ikke tape mer enn halvannet sekund til Shani Davis på 1500-meteren. Jeg taper sikkert noe, men noe særlig mer enn det bør det ikke være hvis jeg skal slå han, sier Bøkko til Nettavisen.

Den personlige rekorden til Bøkko er 1,6 sekunder dårligere enn Shani Davis sin bestenotering. På 1500-meteren skal Bøkko gå sammen med Chad Hedrick akkurat slik han gjorde det på lørdagens 5000 meter. Da gjorde de opp i et voldsomt oppgjør.

- Jeg og Chad pusher hverandre og du klarer gjerne å grave frem det lille ekstra, sier Bøkko.

Fordel å avslutte
Håvard Bøkko mente han tapte for mye til Sven Kramer på 5000 meteren i EM. Lørdag mente han at han tapte for mye på åpningsdistansen som var 500 meter. Søndag avslutter han VM i par med Sven Kramer på 10.000 meter.

- Fordelen er at jeg da har tidene til Hedrick og Davis å gå på. Jeg tror det blir veldig jevnt om medaljene. Jeg har sjanse på sølvet, mener Bøkko.

På halvmila la han an til et kjempeløp. Han fikk godt selskap av Chad Hedrick.

Sterk duell
Hedrick bydde opp til dans, og Bøkko svarte med meget sterke rundetider. Hedrick yppet til strid flere ganger underveis, men Bøkko knekte parkameraten på slutten av løpet og gikk inn til den sterke tiden 6.17,63.

- Løpet var betryggende, men det gjenstår fortsatt to harde løp, sier Bøkko

Faktisk var løpet så sterkt at han nå er med for fullt i kampen om sølvmedaljen. Sven Kramer er det trolig ingenting å gjøre med.

Men på slutten av 5000 meteren klarte han ikke å svare på Bøkkos sterke avslutning. På sisterunden tapte den suverene nederlenderen sju tideler til hallingdølen. Kramers tid 6.13,35 var allikevel 4,2 sekunder sterkere enn Bøkkos tid.

Distansen ble en stor opptur for nordmannen, som nå ligger på tredjeplass i sammendraget. Han har kun 18 hundredeler å hente på amerikaneren Shani Davis før søndagens 1500 meter. Men trolig blir tidsdifferansen større etter den distansen, fordi Davis er meget sterk på1500 meter.

Skuffende av Fabris
For en av Bøkkos sterkeste rivaler ble lørdagen en nedtur. Italienske Enrico Fabris gikk seg selv ut av kampen om medalje med et svakt løp på 5000 meter. Han ble knust fullstendig av parkameraten Sven Kramer.

Bøkko har slitt med smerter i skuldre og knær før mesterskapet, men det har han ikke kjent noe til så langt i VM.

Sverre Haugli ble et annet norsk lyspunkt. Tiden 6.29,64 holdt til sjuendeplass. Sammenlagt ligger han på 12. plass. I øyeblikket ser det dermed ut som Norge kan få med to mann på den avsluttende 10.000-meteren.

Åpnet svakere
Tidligere på dagen ble Bøkko ble nummer fem på 500-meteren. Den plassen delte han med Ivan Skobrev, som fikk tiden 36,54. Tiden var 32 hundredeler svakere enn den Sven Kramer gikk inn til. Han tok tredjeplassen med 36,22. Tidsdifferansen dem imellom var større etter åpningsdistansen i Berlin enn den var under europamesterskapet i januar.

Kramer gikk i par med Bøkko på 500 meter, og selv om nordmannen var raskest de første hundre meterne, holdt det ikke inn for hallingdølen.

Kanadieren Denny Morrison vant sprintdistansen på tiden 35,81, fire hundredeler foran amerikaneren Shani Davis.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere