Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer skjerpet RBK

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix
Lillestrøms Gunnar Halle frykter at Rosenborgs svake sesongstart kan gi dem større problemer enn de ønsker i det klassiske oppgjøret på Åråsen søndag.

Rosenborg klarte bare 2-2 mot Aalesund på Lerkendal i sesongåpningen, og tok en heldig seier mot Glimt i 2. serierunde.

I forrige serierunde ble det imidlertid 0-1-tap mot Fredrikstad - og det bekymrer Lillestrøms assistenttrener Gunnar Halle.

- Vi forventer et svært skjerpet Rosenborg. De er i angrepsposisjon, og vil gjøre alt for å reise seg etter den svake sesongstarten og tapet mot FFK sist helg. Faktisk hadde det vært bedre for oss om de hadde startet sesongen bedre, sier Halle til TV 2 Nettavisen.

Fordel RBK
Ser en på statistikken de siste årene, har Rosenborg hatt et svært godt grep på Lillestrøm på Åråsen.

Lillestrøm har spilt 14 kamper på Åråsen i ligasammenheng mot RBK siden 1991. Det er blitt fire seire, tre uavgjort og sju tap, med målforskjellen 19-28. Den største seieren kom i 1996 (3-0), og det største tapet kom i 2003 (0-6).

Forrige gang Lillestrøm tok seieren over erkerival Rosenborg på eget gress, var for seks år siden - i 1999.

- Jeg vet at Rosenborg har hatt et godt grep på oss på hjemmebane. Men det tenker vi ikke så mye på nå. Kampene mot Rosenborg har alltid vært velspilte og underholdende, og det blir det helt sikkert på søndag og. Statistikken kan som alltid slå begge veier, mener Halle.

Må unngå tap
Halle innrømmer imidlertid at med nytt nederlag i helgens runde, vil situasjonen se svært dyster ut for Lillestrøms del.

- Vi trenger en seier, så enkelt er det. Men det blir en svært tøff kamp. Rosenborg har et svært bra lag, og kommer garantert til å gi oss vanskelig motstand, sier LSK-treneren.

De siste ukene har Hannes Sigurdssons albue mot Frode Kippe vært det store samtaleemnet på Åråsen, men Halle fastholder at de nå har lagt episoden bak seg.

- Det var en stygg sak, men vi kan ikke tenke på det nå. Selvsagt skulle vi hatt Kippe med oss mot RBK, men jeg mener bestemt at vi har gode nok erstattere som kan gjøre en god jobb i hans fravær, sier Halle.

Enkel oppskrift
Han mener oppskriften på hvordan Rosenborgs skal beseires er enkel.

- Vi må være knalltøffe i duellene, og stoppe overgangene deres. Da vinner vi kampen.

- Hvor mye?

- Jeg tipper 2-1 til LSK. Eller, jeg vil ikke tippe. Vi vinner 2-1, korrigerer Halle.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!