RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer TIL-satsing

(FOTO: Stian L. Solum/Scanpix)
Trener Steinar Nilsen og kaptein Sigurd Rushfeldt er klare på at de forventer sportslig satsing i Tromsø. Men de er veldig forsiktig når de skal si det.

TROMSØ - LYN 2-1:

ALFHEIM (Nettavisen): Med 30 poeng kapret og Tippeligaplassen for 2008 i praksis sikret, har Tromsø mulighet til å starte planleggingen av neste sesong tidligere enn klubben har kunnet på flere år.

Kjenner ikke rammene
- Jeg vil si minst mulig om 2008 foreløpig, sier Steinar Nilsen til Nettavisen.

- Den beste måten vi kan forberede neste sesong på er å avslutte 2007 på en skikkelig måte, og det gjør vi ved å fokusere på nærmeste kamp, sier han.

- Men før årets sesong erklærte du til Nettavisen at «alt er mulig» å få til fra Tromsø ...?

- Ja, og det står jeg på. Men foreløpig vet vi ingenting om hvilke rammebetingelser vi har å jobbe ut i fra, sier Nilsen, og ramser opp støtteapparat, spillerstall og «den store ballongen som vi bare kaller 'sporten’».

Ikke svart om forlengelse
Sigurd Rushfeldt har fortsatt ikke bestemt seg for om han spiller for klubben neste sesong.

- Nei, vi har lagt dette spørsmålet på is og er enig om å snakke sammen når sesongen er over, sier Rushfeldt, og fastholder at det ikke ligger noen dramatikk i dette.

Han ser muligheter for Tromsø – med riktig satsing.

- Det er så jevnt i Tippeligaen at jeg tror vi kan ta nye steg fremover. De fire-fem beste lagene har et forsprang på resten av oss, men avstanden opp dit er ikke så lang at det er umulig for oss å blande oss inn der til neste år. På den annen side er det like jevnt nedover, så vi kan fort havne i gal ende av tabellen om vi ikke gjør de riktige grepene, sier han.

190915

I forkant av årets sesong var Rushfeldt frisk i sine forhåndstips og tippet Tromsø på bronseplass.

- Det var jo i friskeste laget, ser jeg nå. Vi har fått erfare at vi ikke er stabile nok til å kunne være et topplag. På vårt beste har vi hamlet opp med de beste, men vi har likevel manglet de kvalitetene som er nødvendig for å holde flyten lenge. Det bør vi kunne skaffe oss nå, sier han – og mener klubben må investere i spillerstallen før den bruker penger på ytterligere anleggsutbygging eller andre ting som ligger utenfor det klubben lever av.

- Kvaliteten på spillerstallen er avgjørende for all annen satsing i klubben, og vår spillerstall kan med fordel bli et lite hakk bedre, sier han.

Vil delta i planleggingen
- Er du invitert til å komme med dine synspunkter i forhold til klubbens beslutningstakere?

- Nei, det er jeg ikke. Det er klubbens sportslige ledelse som tar de nødvendige avgjørelsene, og sånn må det også være.

- Men forventer du, som lagkaptein og veteran, å bli tatt med på råd?

- Nei, det forventer jeg ikke. Men dersom jeg blir spurt, skal jeg delta. I de tilfellene der vi har spillere på prøvespill her, blir jeg ofte spurt om synspunkter, og dersom det ønskes at jeg skal delta i en bredere diskusjon om sammensetningen av spillerstallen, skal jeg mer enn gjerne bidra der også. Men jeg verken forlanger eller forventer dette, understreker han.

For Steinar Nilsens del handler ikke satsing utelukkende om penger til innkjøp av nye spillere.

- Nei, bildet er mer sammensatt enn som så. De viktigste spillerne er jo de vi allerede har i dag, og som vi vil beholde og utvikle videre. Mange av spillerne har hatt en veldig fin utvikling i år og er klar til å ta nye steg. Når årets sesong er ferdig, må vi finne ut hvordan vi sammen skal ta disse stegene og hva vi eventuelt må investere i for å få dette til, sier han.

Forventer sultne spillere
Frem til da gjenstår det fem kamper. Og selv om innfallsvinkelen er vidt forskjellig, er både trener og lagkaptein oppmerksom på den faren som ligger i at Tromsø-spillerne kan bli i overkant «slapp i strikken» når plassen er sikret og sesongens viktigste mål allerede er nådd.

- Jeg ser den faren som ligger i dette. I årets sesong har vi opplevd flere ganger å «falle» i kvalitet etter gode prestasjoner, og det kan vi risikere å gjøre nå også – når vi har sikret plassen. Men jeg skal gjøre mitt for å holde intensiteten høy, sier han.

Steinar Nilsen ønsker helst å avvise problemstillingen fullstendig.

- Jeg er overbevist om at spillerne i TIL er sultne på å vinne flere fotballkamper. Det er ingen av dem som har grunn til å føle seg mette – og jeg forventer å se dem sultne i alle de fem kampene som gjenstår i årets sesong, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere