*Nettavisen* Sport.

Forventer usportslige dansker

Foto: Scanpix / Gorm Kallestad

Thorir Hergeirsson er ikke overrasket over vårer naboers oppførsel.

18.12.10 10:16

HERNING (Nettavisen): Lørdag er det duket for et lurveleven uten like når Danmark og Norge barker sammen til EM-semifinale. Det danske publikummet har gjennom hele turneringen lagd voldsom stemning på tribunen, og det er ventet at 12.500 håndballfans vil innta Boxen til naboduellen.

Ifølge danske medier har oppslutningen rundt årets EM vært rekordhøy blant våre naboer. Ikke bare har det vært fullsatt når Danmark har spilt sine kamper i Herning, men det har også vært enorm interesse for å følge turneringen på TV. Dansk TV 2 har på det meste hatt over to millioner seere.

- Forventer buing
Og selv om Danmark ikke har slått Norge i et mesterskap siden sist gang EM ble arrangert på dansk jord, i 2002, så er optimismen nå stor, og fordelen av hjemmebane kan bli en avgjørende faktor.

- Hjemmebane betyr helt klart en del, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson til Nettavisen.

- Dette blir en naboduell, og danskene vil nok være i flertall på tribunen. Men publikum må jo få lov til å støtte sitt lag, og det må vi tåle. Vi har hatt fordel av hjemmebane på Lillehammer, sier han.

Men mens det i Håkons Hall var fin og sportslig stemning blant tilskuerne, har det i Danmark blitt rettet en del kritikk mot publikums buing og negative oppmerksomhet mot vertenes motstandere.

Bråket fra tribunen har til tider vært såpass negativt at det europeiske håndballforbundet har reagert på danskenes oppførsel. Hergeirsson forventer at også Norge vil få en kjølig velkomst i Herning.

- Ja, det vil vi nok få. Men så har jeg heller aldri opplevd et dansk publikum som ikke piper ut motstanderen. Slik er det bare, og forhåpentligvis kan det gi oss et løft og tenne spillerne, sier han.

- Gal jobbing
Danmark har kun tapt en kamp så langt i mesterskapet – den siste og ubetydelige kampen mot Montenegro torsdag kveld – og har hevet seg flere hakk fra tapet mot nettopp Norge i Møbelringen Cup like i forkant av årets mesterskap. Den gang hadde Norge god kontroll og vant med 26-18.

- Danskene har vært gode i EM, men på dette stadiet i turneringen er det bare gode lag igjen. Vi får bare ta det vi har fått. Det er like greit å møte dem nå, som i en finale, sier den norske treneren.

- Jeg har registrert at de har vært veldig gode i forsvar så langt. De holder også et høyt tempo. På mange måter er Danmark veldig like Norge. De tetter igjen bak, og kjører på kontringer, sier han.

- Hvordan skal de stoppes?

- Med iherdig og gal jobbing fra vår side, avslører landslagstreneren.

- Norge favoritter
Men selv om det danske folk nå har stor tro på at nasjonen igjen kan gå til topps i et stort mesterskap, ønsker landslagstrener Jan Pytlick likevel å dempe forventningspresset før semifinalen.

Ringreven uttalte til danske medier fredag at han ser Norge som den store favoritten.

- Det er en ære for oss å få møte Norge i en avgjørende kamp. Vi kommer til å gjøre alt for å vinne, men må også innrømme at de på papiret har et sterkere lag enn oss, sier den danske treneren.

- Det var selvfølgelig surt å gå på en smell mot Montenegro i siste kamp, men vi ønsker ikke at det oppgjøret skal ødelegge helhetsinntrykket av hva vi har utrettet i løpet av turneringen, sier han.

Avkast i Herning er klokken 17.00 lørdag ettermiddag. Du kan følge oppgjøret LIVE på Nettavisen, og vi vil også komme tilbake med ytterligere reaksjoner etter at semifinalen er ferdigspilt.

Sjekk siste sportsnytt herHTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.