*Nettavisen* Sport.

Forvirring om kvalik

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Det kom som en overraskelse på de norske hopperne at bare 30 får delta i det første verdenscuprennet i skiflyging lørdag. Først fredag formiddag fikk de vite at nåløyet var blitt vesentlig trangere.

– Selv Jan-Erik Aalbu fikk vite det først i morges, sa Morten Solem. Han var en av de to nordmennene som kom med i lørdagens renn utover de tre som var automatisk kvalifisert.

Sportssjef Aalbu bekrefter at han trodde at det bare var til søndagens renn at deltakerantallet skulle reduseres til 30, slik det var i Planica i fjor. Men han har visst en tid at styret i Det internasjonale skiforbund (FIS) hadde vedtatt at deltakerantallet i skiflyging kunne reduseres til 30.

– Uansett, så var hopperne klar over at de måtte hoppe så langt de kunne for å kvalifisere seg, så det spilte egentlig ingen rolle om det var 30 eller 50 som skal hoppe lørdag, sa Aalbu.

Anders Bardal, Lars Bystøl og Olav Magne Dønnem slapp ikke gjennom nåløyet. Det gjorde Tommy Ingebrigtsen med 190 meter og Morten Solem med 185,5 meter.

De tre utslåtte får en ny sjanse foran søndagens renn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag