BEITOSTØLEN (Nettavisen): Den russiske langrennsløperen Veronika Stepanova skaper stadig overskrifter med sine kontroversielle uttalelser i sosiale medier. Da Nettavisen tok en prat med henne før sesongstarten på Beitostølen hadde hun ett budskap til de norske skiløperne:

– Det er nordmennene som bør se på oss gå skirenn. Jeg prøver alltid å gjøre langrenn underholdende, skrev 21-åringen i en melding til Nettavisen.

Da Helene Marie Fossesholm ble forelagt Stepanovas uttalelse og spurt hvorvidt hun kommer til å følge med på de russiske løperne var hun klokkeklar:

– Nei, det har jeg ikke noe behov for. Vi må tenke på oss selv. Men vi kommer nok til å få med oss resultater og høre om det, regner jeg med. Media forer oss, så det blir ikke noe problem.

Les også: Avslører spesialhjelp i den tunge perioden: – Har vært veldig viktig

Følger ikke Stepanova

Russerne er som kjent utestengt fra internasjonale konkurranser på grunn av den pågående krigen i Ukraina. Stepanova har siden i våres gått hardt ut i sine sosiale kanaler og gitt sin støtte til regimet.

Fossesholm har sett seg lut lei på konkurrentens utspill.

– Jeg sluttet å følge Stepanova i vår, innleggene hennes er så kontroversielle og strider så i mot mine verdier, så jeg har rett og slett ikke noe behov for å følge med på hennes innlegg og uttalelser.

- Hva tenker du om at hun går hardt ut nå og mener dere bør se til dem denne vinteren?

– Det er ikke noe overraskelse det. Hun går vel egentlig bare hardt ut, ler Fossesholm.

Les også: Bjørgen rystet av tallene hun får servert: – Skremmende!

– Et større perspektiv

Selv sier Stepanova at hun ikke kommer til å følge skirennene som går innad i Norge, men vil se verdenscuprenn, fordi hun har venner som deltar.

Tidligere har den russiske skiløperen og Fossesholm gått flere konkurranser mot hverandre. Den norske skiløperen er imidlertid klar på at det er riktig at Stepanova og resten av laget uteblir denne sesongen.

Rent sportslig mener hun likevel at det er noe som mangler.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt de beste på start, sportslig sett, uten tvil. Men akkurat nå må vi se på dette i et større perspektiv. I Russland så går idrett og politikk ett i ett virker det som, og da blir det feil av oss å skille det. Når det er utøvere som fronter det, så må vi bare ta et standpunkt.

Russerne kan kun gå skirenn nasjonalt denne vinteren. Fossesholm og de andre norske utøverne starter sesongen på Beitostølen, før det er verdenscup i Finland neste helg.