Gå til sidens hovedinnhold

- Fotball-EM? Nei, takk!

Det norske folk er klar i sin tale - Norge bør ikke arrangere fotball-EM.

I en spørreundersøkelse TNS Gallup har gjennomført for TV 2, kommer det fram at bare 21,3 prosent av den norske befolkningen mener Stortinget skal bidra med nesten syv milliarder kroner i statstøtte til et fotball-EM i Norge og Sverige i 2016.

Hele 67,8 prosent av de spurte er negative til pengebidraget.

- Interessen vil øke
Det overrasker ikke konstituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Erik Loe, som ikke er bekymret for manglende støtte til et europamesterskap.

- Med spørsmålsstilligen som fokuserer på kostnader, er jeg ikke veldig overrasket over at folk er litt betenkt til en slik søknad. Men vi vet at det er en økonomisk oppside her som ikke har kommet veldig godt frem ennå, sier Loe til TV 2 Sporten.

- Interessen for å få verdens tredje største arrangement til Norge tror jeg er betydelig, og den tror jeg vil øke etter hvert som flere sider ved denne søknaden kommer fram. Men jeg skjønner godt at publikum er opptatt av kostnadene – det er vi også, fortsetter han.

Eldre mest skeptiske
Stortinget skal i høst behandle EM-søknaden fra NFF, og kulturminister Trond Giske mener at Fotballforbundet må regne med å bidra med mer penger fra egen lomme dersom søknaden skal gå i boks.

- Fotballforbundet har sagt at de vil ha dialog og diskusjon. Undersøkelsen er vel et tydelig signal på hvilken vei den dialogen skal gå. Her må fotballen ta et større ansvar for et stort EM og vi må passe på at vi ikke tar på oss et arrangement som koster mer enn det smaker, sier Giske.

- Jeg tror folk skjønner at hvis man bruker sju milliarder på EM, så mister man syv milliarder som kunne vært brukt på eldreomsorg og skole, som er viktigere enn dette og skattekutt, mener statsråden.

Undersøkelsen fra TNS Gallup viser at det er de eldre som er mest skeptisk til pengebruken: Bare 11,7 prosent av de over 60 år er positive til at Stortinget skal bidra med summen på nesten syv milliarder kroner.

Av de spurte under 30 år er imidlertid 32,8 prosent positive til pengestøtten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken