*Nettavisen* Sport.

Fotball-fansens favoritt

«World Tour Soccer: Challenge Edition» er et godt håndholdt fotballspill...Hva?

Fotballspill og håndholdte konsoller har aldri gått overens. Knotete kontrollsystem og fotballspillere som ser ut som tre firkanter satt oppå hverandre er det vi har måttet ta til takke med. «World Tour Soccer: Challenge Edition» beviser at det hører hjemme i fortiden.

Arkadefotball
«World Tour Soccer» er arkadeutgaven av PS2-spillet «This is Football». Hastigheten er høy og ballen oppfører seg ikke akkurat realistisk. Spillerne dine galopperer bortover banen og med litt trening blir alle målene av det severdige slaget.

Kontrollen er en drøm å ha med og gjøre, du har alltid full kontroll over spillerne. De fleste knappene er i bruk men det tar ikke lang tid før alt sitter. Beckham, Zidane og Figo får hurtig smake din vrede i en av spillets moduser.

Utfordringsmodus
I tillegg til turneringer og enkeltmatcher inneholder «World Tour Soccer» en «Challenge»-modus. Der blir alt som skjer overvåket og spillet gir deg poeng hvis du gjør noe bra. Tabber du deg ut eller motstanderen imponerer blir det trekk. For å vinne en kamp må du ha et visst antall poeng.

Den modusen tvinger deg til å tenke før du handler og hele tiden yte ditt beste. En uforsiktig takling eller forsvarstabbe kan vær nok til at du taper kampen. Og spiller du turnering er det ingen kjære mor. «World Tour Soccer» lar deg ikke starte kampen på ny. Taper du, bærer det tilbake til start.

Ingen lisens
Som «This is Football» har ikke spillet den offisielle FIFA-lisensen. Men utviklerne har likevel klart å klemme inn en rekke ekte lag og spillere. Selvom de ikke ligner på sine virkelige utgaver stemmer navnene overens. Vi har likevel en ting å klage på, hvorfor er ikke Norge med?

Den kunstige intellegensen er ikke helt god. Når vi setter opp vanskelighetsgraden forventer vi at motstanderne varter opp med bedre taktikker og oppfører seg mer og mer som et topplag. I «World Tour Soccer» er den eneste forskjellen at det blir vanskeligere å takle dem. Ballen sitter som limt til føttene deres.

Dårlig dommer
Utviklerne kunne også jobbet mer med dommeren. I tillegg til en lang rekke tvilsomme avgjørelser (felling av bakerste mann gir ofte ingenting, men litt knuffing i feltet belønnes/straffes med straffe og kort) er fordelsparagrafen ukjent. Når omgangen er over blåser dommeren i fløyta, uavhengig om du skal skyte på åpent mål eller ei.

Visuelt er «World Tour Soccer» en drøm. For første gang på et håndholdt format styrer du skikkelige fotballspillere. Animasjonene er slikemyke og spillet flyter som en drøm. Lyden er det derimot litt verre med. Effektene mens du spiller holder mål, men kommentatoren sier det samme hele tiden og slåes fort av.

Bittelitt igjen til toppen
«World Tour Soccer: Challenge Edition» sin kunstig intellegense og dårlige dommer legger en demper på opplevelsen. Men spillet er likevel fabelaktig morsomt og med bittelitt finpuss hadde fireren blitt til fem.

Fotballfansens håndholdte favoritt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.