Fotball-Norge donerer penger

Norske supportergrupper og fotballklubben Molde henger seg på pengeinnsamlingen til flomofrene i Asia.

30.12.04 22:23

I en pressemelding skriver Vålerengasjappa at de har overført 10.000 kroner til Røde Kors. Sjappa selger for første gang fyrverkeri, og det er overskuddet fra dette salget som blir donert videre.

- Vi synes det er tragisk det som har skjedd i Asia og vi vil gjøre det vi kan for å støtte ofrene der nede, skriver Sjappesjef Veie.

VikingHordene har også besluttet å gi 10.000 kroner til Røde Kors.

Lillestrøms supportere, Kanari-fansen, gir 3000 kroner, én krone per medlem. Samtidig oppfordrer de alle medlemmene til å gi av egen lomme. På forsiden av supportenes hjemmeside (ekstern lenke) står telefonnumre og bankkontonumre til de store hjelpeorganisasjonene. I tillegg rapporterer en av supporterklubbens medlemmer,bosatt i Phuket, fra området.

Molde henger seg på
De fleste toppklubbene har ferie i romjulen. Molde har allerede rukket å henge seg på listen av givere.

Molde Fotballklubbs styre har vedtatt å innvilge 10.000 kroner til Røde Kors’ aksjon for ofrene i Sørøst-Asia.

Spillergruppen hos Molde har også uttrykt ønske om å bidra til aksjonens formål når de er tilbake etter endt ferie på nyåret.

Flere givere
Ifølge Dagbladet er det flere supportergrupper som har hengt seg på støtteaksjonen. Fredrikstads supportere Plankehaugen har donert 10.000 kroner, Branns supporterklubb Bataljonen har donert 1000 kroner, Ham-Kams supporterklubb BriskebyBanden har gitt 5 000 kroner, mens Liverpools supporterklubb i Norge har gitt 18 000 kroner - en krone pr. medlem, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.