*Nettavisen* Sport.

Fotball-Norge hjelper Irak

Norges Fotballforbund ble fredag enig med det irakiske forbundet om en millionavtale.

16.11.07 17:45

Det irakiske fotballforbundet skal få støtte på flere millioner kroner fra Utenriksdepartementet (UD) via Norges Fotballforbund (NFF).

Det ble klart under et møte på Ullevaal stadion fredag.

UD betaler
- UD synes dette er meget spennende, og det samsvarer også med utenrikspolitiske målsettinger, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF til Nettavisen.

Partene har diskutert rammene for avtalen de siste to dagene.

- Vi fikk det irakiske forbundet hit, og har sammen nå i to dager sett på hvordan de er organisert, hvilke behov og hvilken struktur de har. Så har vi definert noen prosjektet som vi skal søke UD om midler til. De har allerede signalisert positivitet til å støtte dette, sier Espelund.

Barn og ungdom
Prosjektene vil hovedsakelig være rettet mot barne- og ungdomsfotball, blant annet gjennom å bygge ballbinger og kunstgressbaner. Men det vil også være prosjekter som retter seg mot dommer- og lederutdanning, samt mot jentefotball.

NFF og UD samarbeider allerede om flere slike prosjektet i andre deler av verden.

- Vi skal også bistå med å få utnyttet tv- og markedsrettighetene til Irak bedre, forteller generalsekretæren.

- Hvor mye penger skal UD bidra med?

- Det vil være så og si alt. Hvor mye det blir, vet vi ikke helt ennå. Det vil være prosjektrettet. Vi må summere opp de ulike prosjektene, sier Espelund, som forteller at det dreier seg om flere millioner kroner.

Irak vil ha norsk motstand
Det irakiske fotballforbundet ytret også et ønske om å få møte Norge i en eller flere privatlandskamper.

- De vil gjerne spille mot Norge. Det har jeg tatt forbehold på. Her vil Åge legge noen føringer, ikke minst hvis vi kommer til EM.

- Vi har sagt at vi må se på dette senere. Vi kan ikke skape noen rask forhåpning om dette, men skal ikke utelukke det, sier Espeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.