RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Fotball-stjerne straffes for vold

Sist oppdatert:
Joey Barton må belage seg på en pause fra fotballen.

Newcastles Joey Barton ble fredag utestengt fra fotballen i minimum seks kamper og han ble også dømt til å betale en bot på rundt 250.000 norske kroner, melder Sky Sports.

Den totale lengden på midtbanespillerens suspensjon er satt til 12 kamper, men ifølge det engelske fotballforbundet vil de seks siste kampene bare bli sonet om Barton er involvert i en ny voldsepisode på fotballbanen i fremtiden.

26-åringen ble tildelt straffen av et uavhengig disiplinærutvalg og dommen har bakgrunn i at urokråka gikk til angrep på franske Ousman Dabo, da de begge spilte for Manchester City.

Rask belsutning
Disiplinærutvalget, som blant annet besto av den tidligere engelske landslagssjefen Graham Taylor, brukte under to timer på å fatte avgjørelsen. Barton vil dermed i første omgang være borte fra fotballen fram til 24. oktober.

Dommen bekreftes i en erklæring på det engelske fotballforbundets offisielle nettside.

- Mye har blitt skrevet om Mr. Barton den siste tiden. Disiplinærutvalget hadde muligheten til å gjennomgå all informasjon om saken. Hovedkonklusjonen var at Barton har oppført seg voldelig. Vi tar dette veldig seriøst og mener det ikke kan aksepteres, heter det i en pressemelding.

- Medlemmene i utvalget har også tatt med i betraktningen den straffen Barton allerede har mottatt fra retten og de disiplinærtiltak som Newcastle United har foretatt i denne saken.

Så ut som elefantmannen
Barton innrømmet allerede i august at han hadde oppført seg voldelig, men ba likevel om at det skulle gjennomføres en uavhengig høring, i håp om å få en mildere straff. Spilleren har nå to uker på seg til å anke dommen.

Dabo, som nå spiller i italienske Lazio, ble påført flere kutt og blåmerker av angrepet. Han fikk også problemer med netthinna. Den franske midtbanemannen uttalte i etterkant at han endte opp med å se ut som elefantmannen.

I mai i år ble Barton også dømt til seks måneders fengsel, etter at han skal ha angrepet en mann på gata i Liverpool rundt juletider i 2007.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere