RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-streiken avverget

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Fotballstreiken er avverget, men Niso og Norsk toppfotball er ikke helt i mål med ny forsikringsordning for fotballspillerne.

Partene i fotballkonflikten har stått steilt mot hverandre hele fredag. Men 20 minutter før midnatt godtok partene en skisse meklingsmann Daniel Lunde hadde lagt frem.

Dermed blir det ingen streik og helgens runder i Tippeligaen og Adecco-ligaen spilles som planlagt.

Oppretter fond
Det vanskeligste punktet i forhandlingene har vært spørsmålet om en karriereavbruddsforsikring for spillerne. I den godtatte skissen ble dette spørsmålet tatt ut av årets tariffoppgjør. Men partene er blitt enige om å opprette et fond på kort sikt, som klubbene sammen med spillerne betaler inn til. Blir man skadet i år, vil man kunne få utbetaling fra dette fondet.

- Jeg føler at vi har fått gjennom viktige punkter. Det viktigste for oss var å få satt fokus på yrkesskadeforsikringen, og den har vi kommet til enighet med Norsk toppfotball å jobbe videre med, sa Niso-sjef Silje Johannessen etter at forhandlingene hadde ført frem.

Uavgjort
Kjetil Siem i Norsk toppfotball innrømmer at deler av den forsikringen sillerne har hatt ikke har vært god nok, og at partene sammen må se på muligheten for å få en bedre løsning på plass.

- Det ender jo noen ganger uavgjort. Det jeg er mest fornøyd med er at det ikke ble streik, sa Siem.

Niso har også fått gjennomslag for at spillere skal kunne velge annet utstyr enn det klubben har avtale om å bruke, dersom særskilte medisinske grunner eller andre spesielle årsaker skulle tilsi det.

Niso har også fått en viss innflytelse over organiseringen av terminlistene. Spillernes krav om to prosent av inntektene fra medieavtalen ble ikke innfridd.

Se helgens kamper
I og med at det ikke ble streik, kan du følge helgens runde i Tippeligaen på fxtv.no. Der kan du betale for å se alle kampene på web-tv, eller følge kampene minutt for minutt og se scoringene gratis før alle andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere