Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball: Sverige-seieren glapp på overtid

Janne Andersson og hans svenske landslag har innledet året med tap og uavgjort mot nordiske naboer. Fredag ble det 2-2 mot Erik Hamréns islandske landslag i Qatar. Foto: Fredrik Sandberg, TT / NTB scanpix
Janne Andersson og hans svenske landslag har innledet året med tap og uavgjort mot nordiske naboer. Fredag ble det 2-2 mot Erik Hamréns islandske landslag i Qatar. Foto: Fredrik Sandberg, TT / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sveriges landslag i fotball har fått en trang start på året. Tre dager etter 0-1-tapet mot Finland ble det 2-2 mot Island under vinterturen til Qatar.

Janne Anderssons lag så ut til å skulle ta seieren da Simon Thern med mål og assist vendte 0-1 ved pause til ledelse 2-1, men på overtid utlignet Jon Dagur Thorsteinsson og ga Erik Hamréns islandske lag en opptur.

Island var best i første omgang og ledet takket være en tidlig scoring av Ottar Karlsson, som kommende sesong skal spille for Mjällby i Superettan.

Norrköping-spiller Thern, som er sønn av tidligere landslagskaptein Jonas, var sentral da kampen ble vendt. Tidlig i annen omgang spilte han fram Brighton-talentet Viktor Gyökeres til 1-1, og midtveis i omgangen scoret han selv 2-1. Det så først ut som en klar offside, men dommerne fra Qatar hadde fått med seg at ballen kom fra en islending.

– Fantastisk av assistenten å se det. Jeg er imponert, sa TV-ekspertkommentator Hasse Backe i CMore.

Etter å ha innledet Doha-oppholdet med tre målløse omganger scoret Sverige to i den siste, men det holdt ikke til seier. Innbytter Thorsteinsson dukket opp to minutter på overtid og kvitterte.

Norge kan håpe at Anderssons lag fortsetter å slite mot nordiske naboer, særlig med svensk landslagssjef. 26. mars kommer Sverige til Ullevaal for å møte Lars Lagerbäcks norske landslag i EM-kvalifiseringen.

Det blir nok ikke mange av de samme spillerne som i januarkampene. Det er et svært urutinert såkalt «ligalandslag» Andersson hadde med seg til neste VM-vertsland.

Finland kom for øvrig ned på jorda etter Sverige-seieren fredag, da Estland vant 2-1 i en annen landskamp spilt i Doha. Tidligere Viking- og Fredrikstad-spiller Henri Anier ble matchvinner.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!