RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Copyrights: © Mazen Saggar / Antoine Jarrier / Thomas Lagrange LOUIS VUITTON)

Fotball VMs mest ettertraktede

Sist oppdatert:
Her er kofferten alle VM-gutta lengter etter.

(SIDE2): I dag, fredag, startet fotball VM i Sør-Afrika, og noen verdens beste fotballspillere er samlet for å spille om heder og ære, samt fotballverdenens ultimate trofé.

For laget som vinner VM får nemlig VM-pokalen, også kalt Fifa World Cup Trophy. Men det er ikke bare pokalen det vinnende laget kan reise hjem med. Luksusprodusenten Louis Vuitton har nemlig designet en spesialkoffert, lagd for å beskytte fortballens største pris.

Se flere bilder av kofferten i bildekarusellen nederst i saken!

18 karat gull
Kofferten er bestilt av Fifa, og er spesiallagd for å passe det 36 centimeter høye trofeet, som er laget i 18 karat gull.

- Denne kofferten er et grunnleggende element i presentasjonen av vårt viktigste trofé. Ikke bare understreker den eksklusiviteten og personligheten av Fifa Trofeet, men den garanterer også for sikkerhet og beskyttelse på reisen, sier Thierry Weil, markedsføringsdirektør i Fifa i en pressemelding.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Håndlaget av en og samme syerske
Den spesiallagede kofferten er designet og håndlaget av én og samme syerske på Louis Vuittons historiske verksted Asniéres, utenfor Paris. Kofferten kan åpnes både i front og topp slik at trofeet lett kan tas ut når vinneren blir presentert 11. juli i Johannesburg.

- Dette spesielle oppdraget hedrer virkelig Louis Vuittons 150-års lange tradisjon med håndverk og knowhow. Vi er også utrolig glade for å være en del av denne store fotballfestivalen VM 2010 lover å være, og for å fornye båndene med vertslandet Sør-Afrika, som vi over veldig mange år har hatt et veldig spesielt forhold til, sier Antoine Arnault, kommunikasjonssjef i Louis Vuitton.

Historie med spesialbestillinger
Som alle Louis Vuittons spesialbestillinger er den luksuriøse kofferten laget i Asniéres, som har eksistert helt siden 1859.

I løpet av 150 år har dette verkstedet produsert et utrolig utvalg skreddersydde løsninger for sine kunder. Alt fra en utfoldbar seng til Pierre Savorgnan de Brazza sine Afrika reiser, en koffert for 1000 sigarer og en bærbar tebeholder til Maharajahen av Baroda til en eske for en iPod med høyttalere.

Verkstedet har også håndlaget beholderen til verdens eldste sportstrofé, det kjente sølv trofeet i America's Cup, datert helt tilbake til 1851.

Tidenes fotballduell
At det er nettopp Louis Vuitton som har fått i oppdrag å designe den eksklusive kofferten, er kanskje ikke helt tilfeldig.

Luksusmerket er nemlig en favoritt blant mange fotballspillere, og spesielt den portugisiske fotballstjernen Cristiano Ronaldo, og Englands kaptein David Beckham, har blitt avbildet med vesker fra Louis Vuitton ved flere anledninger.

Også de litt eldre fotballgutta har latt seg engasjere med Louis Vuitton. I forbindelse med en reklamekampanje samlet det franske luksusmerket fotballikonene Pelé, Maradona og Zidane til fotballduell tidligere i år.

En serie bilder ble tatt av den kjente fotografen Annie Leibovitz, og bildene kommer på trykk i en rekke internasjonal magasiner en reklamekampanje for luksusmerket i juni.

Les hele saken og se bildene her: Tidenes fotballduell

SE FLERE BILDER HER:

3373

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere