- Det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger

Det har vært en tung tid for Jürgen Klopp og Borussia Dortmund-spillerne.

Det har vært en tung tid for Jürgen Klopp og Borussia Dortmund-spillerne. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)

Jürgen Klopp maner til glede framfor lettelse.

Borussia Dortmund løftet seg opp fra sisteplassen i 1. Bundesliga med en etterlengtet seier i helgen.

Trener Jürgen Klopp ber spillerne glede seg over at trenden snudde.

Samtidig vet den karismatiske 47-åringen at én enkel 3-0-seier over Freiburg ikke er nok. Før lørdagens trepoenger gikk det fem kamper uten seier, og Dortmund-spillerne må følge opp triumfen for å kjempe seg ut av nedrykksstriden.

En ny seier hjemme mot Mainz fredag kan bli svært viktig i en nedrykkskamp som egentlig omfatter over halvparten av lagene i ligaen.

Seriemesteren fra 2012 ligger nå tredje sist med ett poeng mer enn Freiburg og Stuttgart. Hoffenheim på 7.-plass har kun sju poeng mer enn Dortmund.

Plan B?

Klopps menn kom fra et tap mot Augsburg i midtuken, men fikk en viktig ro i laget da Marco Reus gjorde 1-0 tidlig lørdag. Pierre-Emerick Aubameyang scoret to etter pause og sørget for en komfortabel seier, kun den femte for sesongen, mot et tannløst Freiburg-lag.

- Jeg sa til spillerne før kampen at de bør være veldig glade om de vinner, ikke bare lettet. Vi var det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger, fortalte Klopp.

Han er tidligere i sesongen blitt beskyldt for ikke å ha en «plan B» når ting går Dortmund imot. Men lørdag lyktes han i å ofre spissene Ciro Immobile og Adrián Ramos for en smule mer stabilitet.

- Trenger mot

- Kampen mot Augsburg ble et mentalt problem. Vi gikk til Freiburg-kampen enda mer konsentrerte og var opptatt av å holde et positivt tankesett, mente tomålsscorer Aubameyang.

Klopp er enig.

- Vi tok med oss det positive fra Augsburg-kampen og gjorde noen få endringer. Fysisk er vi i mye bedre form, og vi har også forbedret oss taktisk. Nå handler det om å ha mot i de avgjørende situasjonene og tro på ferdighetene våre. Freiburg-kampen var et steg i riktig retning. Laget fulgte planen i samtlige 90 minutter, sier han.

Dortmund har ikke vunnet to strake kamper i serien siden i 2. og 3. serierunde. Klopp håper glede og tro skal gjøre at laget kopierer den bedriften mot Mainz. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.