Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger

Det har vært en tung tid for Jürgen Klopp og Borussia Dortmund-spillerne.
Det har vært en tung tid for Jürgen Klopp og Borussia Dortmund-spillerne. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)
Jürgen Klopp maner til glede framfor lettelse.

Borussia Dortmund løftet seg opp fra sisteplassen i 1. Bundesliga med en etterlengtet seier i helgen.

Trener Jürgen Klopp ber spillerne glede seg over at trenden snudde.

Samtidig vet den karismatiske 47-åringen at én enkel 3-0-seier over Freiburg ikke er nok. Før lørdagens trepoenger gikk det fem kamper uten seier, og Dortmund-spillerne må følge opp triumfen for å kjempe seg ut av nedrykksstriden.

En ny seier hjemme mot Mainz fredag kan bli svært viktig i en nedrykkskamp som egentlig omfatter over halvparten av lagene i ligaen.

Seriemesteren fra 2012 ligger nå tredje sist med ett poeng mer enn Freiburg og Stuttgart. Hoffenheim på 7.-plass har kun sju poeng mer enn Dortmund.

Plan B?

Klopps menn kom fra et tap mot Augsburg i midtuken, men fikk en viktig ro i laget da Marco Reus gjorde 1-0 tidlig lørdag. Pierre-Emerick Aubameyang scoret to etter pause og sørget for en komfortabel seier, kun den femte for sesongen, mot et tannløst Freiburg-lag.

- Jeg sa til spillerne før kampen at de bør være veldig glade om de vinner, ikke bare lettet. Vi var det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger, fortalte Klopp.

Han er tidligere i sesongen blitt beskyldt for ikke å ha en «plan B» når ting går Dortmund imot. Men lørdag lyktes han i å ofre spissene Ciro Immobile og Adrián Ramos for en smule mer stabilitet.

- Trenger mot

- Kampen mot Augsburg ble et mentalt problem. Vi gikk til Freiburg-kampen enda mer konsentrerte og var opptatt av å holde et positivt tankesett, mente tomålsscorer Aubameyang.

Klopp er enig.

- Vi tok med oss det positive fra Augsburg-kampen og gjorde noen få endringer. Fysisk er vi i mye bedre form, og vi har også forbedret oss taktisk. Nå handler det om å ha mot i de avgjørende situasjonene og tro på ferdighetene våre. Freiburg-kampen var et steg i riktig retning. Laget fulgte planen i samtlige 90 minutter, sier han.

Dortmund har ikke vunnet to strake kamper i serien siden i 2. og 3. serierunde. Klopp håper glede og tro skal gjøre at laget kopierer den bedriften mot Mainz. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!