*Nettavisen* Sport.

-  En bortekamp som minner oss om RBKs glansdager

NORSK JUBEL Rosenborg leverte varene i Ungarn. Foto: Attila Kisbenedek (AFP / NTB scanpix)

Rosenborg med glimrende utgangspunkt i Europa.

30.07.15 22:03

DEBRECEN - ROSENBORG 2-3:

Rosenborg sto overfor tøff motstand da trønderlaget torsdag møtte ungarske Debrecen på bortebane i kvaliken til Europa League.

Ungarerne tok ledelsen og det så ikke ut til å gå Rosenborgs vei da Alexander Søderlund satte ballen i tverrliggeren og over på helt blank kasse i første omgang. En gedigen miss av RBKs toppscorer.

I andre omgang fikk imidlertid trønderne uttelling og snudde kampen. Tobias Mikkelsen utlignet etter en flott kontring, mens Pål André Helland vartet opp med et gudommelig frispark og sikret med det seieren.

Mikkelsen la på til 3-1, mens vertene reduserte like før slutt.

- Dette er en bortekamp som minner oss om Rosenborgs glansdager, sa TV 2-kommentator Asbjørn Myhre mot slutten.

Dette betyr at Rosenborg har et glimrende utgangspunkt før returen på Lerkendal om én uke. Både ledelse og tre bortemål ble med i bagasjen.

Søderlund-miss
Det var altså vertene som så best ut i åpningen av kampen og fikk den første store sjansen. En lang ball ble headet ned til Norbert Balogh. Han kom til en avslutning fra kort hold, men Jørgen Skjelvik blokkerte.

RBK hadde tidvis trøbbel med et friskt hjemmelag og i det 33. minutt fikk ungarerne uttelling. Etter en kontring fant Peter Szakaly foten til Balogh og spissen satte ballen forbi André Hansen og i nettmaskene.

Etter scoringen våknet trønderne mer til liv. Først skjøt altså Tobias Mikkelsen i stolpen, etter godt forspill av Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø.

Returen trillet rett ut i feltet der Aleksander Søderlund sto mutters alene. Spissen satte foten til ballen med traff tverrligger og ballen gikk ut. Vertenes keeper var helt utspilt her og målet stod vid åpnet her.

Helland-perle
Rett før pause ropte også Rosenborg på straffe da Mike Jensen ble lagt i bakken inne i feltet. Det så ut som straffe, men dommeren var uenig.

Kun minutter var spilt av andre omgang da det endelig skulle lykkes for trønderne. Alexander Søderlund gjorde opp for missen i første omgang med en herlig pasning til Mikkelsen og dansken gjorde ingen feil.

Fra litt skrå posisjon satte han ballen lekkert i mål.

Like etter fikk Rosenborg frispark i god posisjon. Pål Andre Helland gjorde seg klar og scoret et helt vidunderlig mål fra rundt 25 meter.

Et deilig frispark av Rosenborg-stjernen. Kampen var snudd.

Den siste delen av andre omgang hadde Rosenborg god kontroll på begivenhetene og viste seg en klasse bedre enn motstanderen.

Helt på tampen fikk Mikkelsen æren av å sette spikeren i kista da RBK kontret og dansken igjen satte ballen i nettet fra skrå posisjon.

Adam Bodi reduserte til 2-3 like før full tid.

RBK ligger likevel bra an til å ta seg videre til fjerde og siste kvalifiseringsrunde til høstens gruppespill i Europa League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.