RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke huske sist gang RBK holdt nullen

OPPTUR: Alexander Toft Søderlund (th), Mikkel Diskerud og Ole Kristian Selnæs jubler etter 2-0 under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal.
OPPTUR: Alexander Toft Søderlund (th), Mikkel Diskerud og Ole Kristian Selnæs jubler etter 2-0 under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Ole Kristian Selnæs husker ikke sist gang RBK gikk av banen uten å slippe inn mål.

ROSENBORG - SARPSBORG 2-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): Rosenborg har på de fire siste tippeligakampene sluppet inn ni mål. Søndagens kamp mot Sarpsborg 08 var bare andre gang på tolv runder at trønderne gikk av banen uten baklengs. Det har trønderne jobbet med.

- Vi har sluppet til litt for mange sjanser, så vi gjorde noen justeringer. Det lykkes vi bra med. Offensivt har vi masse å gå på, sier Selnæs til Nettavisen.

Null sjanser

Før søndagens smultring hadde trønderne sluppet inn tre mål mot nedrykkstruede Brann, to mål på hjemmebane mot Start og hele fire mål på Nadderud mot Stabæk.

- Vi gjør en mye mer defensiv kamp enn på lenge. Jeg kan ikke huske sist gang vi gikk av banen uten å slippe inn mål. Sarpsborg har null sjanser i dag, så det må vi ta med oss, forklarer unggutten.

Sist Rosenborg gikk av banen uten baklengs var for øvrig hjemme mot Sogndal 20. juli. Før det må vi helt tilbake til åttende serierunde, mot Sandnes Ulf i mai, for å finne forrige gang trønderne ikke slapp inn mål.

- Fryktelig godt

Kåre Ingebrigtsen, Rosenborgs hovedtrener, la ikke skjul på at det var deilig med null baklengs etter at RBK har sluppet inn hele 35 mål på bare 21 serierunder.

- Det var fryktelig godt, spesielt når vi har jobbet med det, forklarer han til Nettavisen.

Ingebrigtsen sier Rosenborg har jobbet hardt for å få det defensive på plass, men innrømmer at det kanskje gikk litt ut over det offensive.

- Vi må bli tydeligere i det offensive, men det var en god kamp, forklarer han.

Forrige hjemmekamp mot Start var en kamp full av sjanser. Sarpsborg-kampen var mindre hendelsesfull, noe som kan skyldes Rosenborgs tilnærming til kampen. Sarpsborg fikk trille ball og Rosenborg lå kompakt. I tillegg var kaptein Tore Reginiussen tilbake i midtforsvaret.

- Hvor mye har det å si at Tore Reginiussen er tilbake?

- Det viktigste er kollektivet. Vi har en femmer i midten med gode avstander, da er det lett å spille midtstopper. Tore skal få litt, men ikke alt, forklarer «Brutter´n» med et glimt i øyet.

- Fikk ikke mye

Som de fleste andre lag som har kommet til Lerkendal denne sesongen var Sarpsborg 08 ute etter å score mål i Trondheim.

- Vi så på video før kampen, da tenkte vi at vi kunne få kontringer. Rosenborg vil alltid vinne på hjemmebane og angripe mye, så vi ville tette igjen bak og ta kontringene. Men i dag fikk vi ikke mange kontringer, innrømmet Gudmundur Thorarinsson til Nettavisen etter kampen.

Som ett av få lag denne sesongen måtte laget fra Østfold dra hjem fra Lerkendal uten scoring i bagasjen. Neste mulighet for Sarpsborg 08 til å rette på det er på hjemmebane mot tabelltoer Odd.

Rosenborg skal reise til Stavanger for å teste sin nye defensive tilnærming mot Viking i jakten på Europacupspill neste sesong. Trondheimslaget ligger på en fjerdeplass på tabellen med 36 poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere