RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDY RAIN (EPA)

- 11 menn mot 11 babyer

Sist oppdatert:
Menn mot babyer. Bøller mot Bambier. Trollmenn mot noviser. Britiske medier var proppfulle med Manchester United-hyllester dagen etter oppvisningen mot Arsenal.

ARSENAL-MANCHESTER UNITED: 1-3 (SAMMENLAGT 1-4)

Anført av tomålsscorer Cristiano Ronaldo sikret mannskapet til Sir Alex Ferguson seg finalebillett i Mesterligaen for andre året på rad. Og det hele ble utvilsomt gjort med stil. To tidlige mål gjorde oppgaven tilnærmet håpløs for hjemmelaget.

Forestillingen i London fikk britiske aviskommentatorer til – bokstavelig talt – å ta fram maleriske beskrivelser da de 90 minuttene på Emirates.

«Hjemmepublikummet så ut som Edvard Munchs Skrik, gjentatt igjen og igjen», skrev storavisen The Independent.

«11 menn mot 11 babyer», lød overskriften i tabloiden The Sun, etter uttalelsen til Patrice Evra.

Skremmende kamp
Daily Mirrors sportskommentator Oliver Holt mente han hadde vært vitne til en noe nær skremmende fotballkamp.

«Bøllene fra Manchester United var grusomme mot Arsenals Bambier. Arsene Wengers naive unge lag var fullt av håp og så det aldri komme. Men fallet i hendene på Manchester United var raskt og brutalt», skrev han, og tilføyde:

«United var så nådeløse at du nesten fikk lyst til å gjemme ansiktet bak hendene».

I Daily Mail var det Cristiano Ronaldo som får de største overskriftene etter sine to scoringer:

«Han var mesterlig, uimotståelig, ustoppelig, en spisskraft med en kantspillers kløkt», lød avisens karakteristikk av portugiserens prestasjon i London.

Omdiskutert utvisning
Daily Express er overrasket over hvor lett spill United fikk på Emirates.

«Som å gå en tur i parken», skriver avisen i sin overskrift – og følger opp med:

«United gjorde narr av Arsene Wengers påstand om at de skulle få angre at de ikke scoret to ganger i den første kampen».

Samtidig er ikke overraskende avisspaltene fylt med stoff om Darren Fletchers omdiskuterte utvisning. De fleste nøyer seg imidlertid med å referere lagkameratene vrede over at den sympatiske midtbanemannen går glipp av storkampen i Roma.

Les også: - Det var ikke rødt kort

- Det er tragisk å miste en sånn finale. Han har hatt en så god sesong og spilte så godt i kveld. Alle spillerne er lei seg på hans vegne, sier veteranen Ryan Giggs til Daily Mail.

- Det er hjerteskjærende, sa Wayne Rooney.

Ikke som i 1999
Patrice Evra støtte også lagkameraten og visste godt hva han følte. Franskmannen måtte selv unngå kort for å få spille finalen.

- Jeg er så lei meg på Darrens vegne. Jeg hadde selv vondt i magen både hele uka før og under kampen ved tanken på å få et kort. I pausen ba jeg om å bli byttet ut dersom vi scoret mål nummer tre, sa Evra til The Sun.

Ifølge den same avisen jobber Uniteds advokat Maurice Watkins med å se på muligheten for at kortet kan ankes.

Skulle Fletcher miste finalen i Roma, opplever han det samme som Paul Sholes og Roy Keane gjorde i 1999. De to situasjonene kan imidlertid ikke sammenliknes, mener Daily Express.

«Fletcher var ubenyttet reserve i Moskva i fjor, og hans tap kan ikke sammenliknes med tapet til Keane og Scholes i 1999. Tenk deg Fergusons reaksjon dersom det hadde vært Rooney denne gangen», skriver avisen.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere