*Nettavisen* Sport.

- 2010 var definitivt ikke mitt år

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Og 2011 starter med at gigantduellen mot Zlatan Ibrahimovic ryker.

14.01.11 09:35

Tore Reginiussen hadde satt seg et mål om å bli skadefri til storkampen mot AC Milan søndag. Det gikk ikke som planlagt. Altaværingen har slått opp den gamle akillesskaden, og har denne uken vært til behandling hos en spesialist i München.

- Det er klart det begynner å bli frustrerende. 2010 var definitivt ikke mitt år, men nå har jeg i alle fall fått en diagnose, sier 24-åringen til Nettavisen.

Snakker norsk på trening
Midtstopperen har ikke vært på banen ett eneste minutt for sin nye klubb, Lecce, etter at utlånsavtalen med Schalke ble klar i sommer. Han satt på benken og så at lagkameratene ble feid av banen av AC Milan i åpningskampen. Siden har skadeproblemene fortsatt.

- Jeg har ennå ikke blitt bra etter skaden jeg pådro meg i slutten av august. Prøvene i Tyskland viser at jeg må regne med rundt fire nye uker på sidelinjen, sier midtstopperen.

Selv om Serie A-debuten lar vente på seg, trives Reginiussen godt på den italienske sørkysten. Han har til og med en lagkamerat han kan snakke norsk med.

- Edward Ofere kom ned hit omtrent samtidig som meg. Han har fem år i Malmö bak seg, snakker svensk, og har blitt en god kompis av meg. I tillegg må jeg innrømme at klimaet er behagelig her nede, sier altaværingen.

Til tross for at han selv ikke skal i aksjon i lørdagens kamp mot Milan, er Reginiussen optimistisk foran møtet med serielederen.

- Ingen tvil om at det blir tøft mot Milan, men mulighetene for poeng er alltid der. Vi tok en sterk seier borte mot Lazio sist, og forhåpentligvis kan vi gi Milan kamp også.

- En ellevill serie
Serie A-ekspert Per-Jarle Heggelund tror heller ikke Lecce er sjanseløse mot serielederen fra Milano.

- Lecce har en vanvittig «go» i laget. Det så man da de rundspilte Lazio borte sist helg. Det er en ellevill serie og ingen går trygg.

Likevel tror Heggelund at Milan fosser mot klubbens første seriemesterskap siden Paolo Maldini løftet Scudetto-trofeet i 2004.

- Så lenge Zlatan holder seg frisk, er jeg ikke i tvil. Samtidig synes jeg det er vanvittig morsomt at Napoli gjør det så bra. Det skal likevel sies at de er utrolig avhengig av sine tre musketerer (Hamsik, Lavezzi og Cavani, red.anm.)

Canal Plus-kommentatoren er lei av at Serie A avgjøres lenge før siste serierunde. Nå håper han at Napoli og de andre lagene kan gi Milan kamp til døra.

- Jeg har jobbet så mange år med dette, og er så vant med at Juventus eller Inter har avgjort før snøen har smeltet. Måtte det bli et klassisk rotterace, sier Heggelund håpefullt.

Usikker på fremtiden
Mens toppklubbene avgjør seriemesterskapet seg imellom, må Lecce kjempe hardt for å unngå nedrykk til Serie B. Stadionanlegget Via del Mare kunne hatt godt av en oppussing, og Reginiussen innrømmer at det bør gjøres noe med infrastrukturen hos de italienske klubbene.

- Forbundet har en utfordring når det gjelder stadionanlegg og tilskuertall her nede. I Tyskland var det alltid fullt på alle kampene, mens i Italia er det stort sett glissent og halvfullt.

24-åringens proffeventyr har så langt vært mer i nærheten av et mareritt. Nå retter Reginiussen blikket fremover, men er likevel usikker på hva fremtiden vil bringe. Til sommeren går utlånsavtalen med Lecce ut.

- Det er vanskelig å si hva som skjer etter sesongen. Situasjonen i dag er ikke optimal. Det har blitt for lite fotball, og altfor mye skader. Mitt fokus er å bli 100 % skadefri, og bevise at jeg fremdeles kan spille fotball på et høyt nivå, avslutter Tore Reginiussen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag