*Nettavisen* Sport.

- 35 mill. bra for Alanzinho

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Svensk sportssjef refser norske klubbers skyhøye krav.

20.01.09 08:36

Før helgen avslo Stabæk et bud på om lag 35 millioner fra Trabzonspor på Alanzinho. I stedet svarte sportslig leder Lars Bohinen med å antyde at 50 millioner er rett pris for den brasilianske ballkunstneren. Forhandlingene mellom de to klubbene er nå ikke-eksisterende.

Taktikken imponerer ikke tidligere Stabæk-spiller, og nåværende sportssjef i Helsingborg, Jesper Jansson.

- 35 millioner kroner er et veldig godt bud på Alanzinho, mener 38-åringen, som var en nær støttespiller for brasilianeren da han kom til Stabæk og Norge i 2005.

- Sverige ingen endestasjon
Han tror norsk fotball gjør seg selv en bjørnetjeneste ved ikke å la slippe sine spillere til større ligaer når de gode tilbudene dukker opp. I Sverige velger man heller motsatt taktikk.

- Det er noe vi er veldig bevisst på, og bruker som argument når vi forsøker å hente nye spillere fra utlandet, sier Jansson til Nettavisen.

- Vi vet hvordan vi skal lokke til oss spillere. Vi ønsker ikke at svensk fotball skal bli en endestasjon for spillerne, men at de får lov til å gå videre etter en sesong eller to hvis de har hatt en god utvikling, fortsetter sportssjefen.

Salg gjør nyinnkjøp enklere
Han mener det er en vinn-vinn-situasjon for nabolandet.

- Den norske ligaen er kanskje noe bedre enn den svenske, men likevel lurer jeg på om man kanskje overvurderer kvaliteten noe. Vi vet at våre spillere vil gå videre, og kommer det tilbud innenfor rimelighetens grenser, så får de gå. Vi ser at det gir mange av de unge, svenske spillerne sjansen, og at det har gjort landslaget vårt bedre, og det er også lettere når man skal hente inn nye spillere fra utlandet.

- Mener du at norsk fotball kan få et dårlig rykte i Brasil når man takker nei til et slikt Alanzinho-bud?

- Kanskje ikke i Brasil, men det er sånne ting som agentene fort vil snakke om, mener Jansson – og antyder at det ikke blir enklere for norske klubber å hente inn lovende unggutter hvis man gjør det vanskelig for dem å få gå videre til en større liga. Vi stopper aldri spillere her, Sverige skal være et springbrett, understreker Jansson.

- Kan lykkes hvor som helst
Samtidig mener Jansson at det er viktig å beholde kontakten med sine tidligere spillere når de er i utlandet, og at man kan høste mye lærdom fra dem både i klubb- og landslag.

- Vi ser at landslaget vårt er bedre enn det norske, og kanskje er det fordi vi har flere utenlandsproffer. Samtidig beholder vi kontakten med spillerne, og vet at hvis vi klarer å hente dem hjem igjen, så er det mye nyttig erfaring de tar med seg inn i klubbene, poengterer ikke ukjente Henke Larssons overordnede.

Selv vil han være forsiktig med å gi Stabæk råd om hva de skal gjøre i Alanzinhos tilfelle, men selv om spilleren selv uttalte at han var skuffet over at han ikke fikk gå til Trabzonspor, mener Jansson at de har lite å frykte fra brassen.

- Stabæk vet nok hva de gjør. Alan er en grei gutt, og han vil neppe gjøre så mye. Samtidig har han alle mulige forutsetninger for å lykkes i hvilken som helst liga, og jeg håper han vil få sjansen. Kanskje hadde Stabæk tenkt litt annerledes hadde det vært en klubb fra en større liga som hadde vært på banen nå, mener Jansson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.