RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

- 40 prosent ville vært nok

Sist oppdatert:
FFK-treneren krever ikke like høy uttellingsprosent som tabellnaboene. Bare 40 prosent.

FFK - MOLDE 0-1:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Fredrikstad klarte ikke å score i lørdagens kamp mot Molde, til tross for stort ballinnehav.

Det er ikke første gang FFK går målløse av banen. Fredrikstad har scoret 24 mål i serien, og bare to lag har scoret færre mål enn laget fra «Plankebyen» denne sesongen.

Trener Tom Freddy Aune mener Fredrikstad kommer til nok sjanser og innrømmer at uttellingen ikke er god nok.

- Hadde vi hatt 40 prosent av uttellingen som lagene rundt oss på tabellen har, hadde vi ikke ligget der vi ligger nå, sier Aune til Nettavisen, vel vitende om at Fredrikstad nå ligger tredje sist på tabellen.

- Sliter med samhandlingen
Han mener likevel at problemet ikke bare ligger i avslutningene.

- Vi sliter litt med samhandlingen offensivt, forteller Aune, som mener det heller ikke hjalp at Tarik Elyounoussi – som er lagets toppscorer med ni mål – ikke spilte mot Molde

- Vi hadde en ny sammensetning offensivt, og sliter litt med samspillet. Vi mangler prikken over i-en, men det skal blir bedre jo mer vi jobber med det, uttaler Fredrikstad-treneren.

Trenger selvtillit
Tom Freddy Aune mener noe av grunnen til den dårlige uttellingen, ligger i spillernes mentale tilstand.

- Vi trener på det offensive, men dette går også på selvtillit. Det er noe alle lag sliter med når det går dårligere, forklarer Aune til Nettavisen.

- Det går blant annet på å ta avslutninger på riktig tidspunkt. Man må bygge selvtillit og det gjør man gjennom gode prestasjoner, utdyper Aune.

Fredrikstad møter nå Brann hjemme i semifinalen i Cupen på onsdag. Etter det venter to viktige kamper mot erkerivalen Sarpsborg 08 og Sogndal. Klarer FFK å finne nettmaskene i de kampene, vil nok de fleste i Fredrikstad være fornøyd med årets sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere