RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Å sparke Bruun-Hanssen er som å lakkere en synkeferdig båt

Hønefoss 20130708. Eliteserien fotball: TV2s fotballreporter Davy Wathne før eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Brann på AKA arena mandag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Hønefoss 20130708. Eliteserien fotball: TV2s fotballreporter Davy Wathne før eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Brann på AKA arena mandag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
TV2s sportskommentator Davy Wathne mener Brann ikke tar tak i de fundamentale problemene i klubben.

- I fjor var de enige om at Rune Skarsfjord var problemet. De sparket han, og ga inntrykk av handlekraft. Nå er det Roald Bruun-Hansen som må gå. Det fundamentale problemet er at Brann ikke er en sunn organisasjon som fungerer, sier Wathne til ba.no.

I natt, etter et 13 timer langt styremøte, ble resultatet at Roald Bruun-Hanssen gikk av som daglig leder. Wathne mener Branns problem er at de er en mellomting av et idrettslag med sterke tradisjoner og en moderne bedrift.

Denne saken er levert av ba.no.

- De finner ikke en god arbeidsform, hvis så bare unntaksvis. Dette gjelder også for Rosenborg og Vålerenga. Mens i klubber som Strømsgodset og FK Haugesund klarer man å være samsnakket om hvordan man skal spille fotball og drive ting.

Unntak med Ludvigsen og CO
Wathne mener et unntak for Branns del var da Per-Ove Ludvigsen var sportssjef, Rune Hauge opererte i kulissene og Hardball spyttet inn penger. Det ble gull i 2007-sesongen av dette arbeidet. På tilsvarende måte drev Kjetil Siem Vålerenga frem.

- Men når de er borte faller klubbene tilbake til det gamle, beskriver Wathne.

LES OGSÅ:Slik var Roald Bruun-Hanssens Brann-tid.

TV2s største programlederprofil er tidlig oppe og snakker seg fort varm. Han mener at Brann ikke helt skjønte hvilke problemer klubben sto i når de hentet inn profiler som Vadim Demidov og Marcus Pedersen.

- Personlighetene deres er blitt en belastning. Demidov er sikkert en veldig grei fyr, men sier og gjør dumme ting i motgang. Pedersen motiverte enhver motstander på banen med sin millionbonus, sier Wathne.

- Med fasit i hånden har kjøpene virket mot sin hensikt. Kollektivet har en energilekkasje. Det Brann trenger er lagånd og samhold. De må komponere et lag med karakter. Klubben har mange og spennende rekutter og unge spillere, men de må velge ut de typene som skaper trygghet og som gir spillere som Jonas Grønner, Fredrik Haugen, Rune Vindheim og Kaspar Skaanes gode rammer. Dette er noe annet enn spillere som Stephané Badji.

Ubalansert lag
Wathne mener klubben har glippet når det gjelder å balansere et lag med rette personligheter, med lederskikkelser og med spillere med duellstyrke.

- Det er ikke alltid de beste spillerne er de beste for laget. Klubben må ansette noen som skjønner hvor skoen trykker, en kvalifisert person som skjønner forskjellen på gode og dårlige spillere, og evner å se på personegenskaper og karakter, sier Wathne.

Det er mangelen på personer med slike evner som er et av Branns problemer, mener Wathne.

I forbindelse med at Bruun-Hanssen går av skal klubben hente inn både en ny sportssjef, ny daglig leder og en speider.

Det gir klubben store muligheter til å sette sammen et slagkraftig lag, både administrativt og på banen, påpeker kommentatoren før han spør, og delvis konkluderer:

- Men hvilken kompetanse har de som skal velge ut de kompetente? Her er vi ved selve systemfeilen i Brann, det som gjør at dette nesten aldri blir bra.

Wathne mener at å lete etter eksfotballspillere fra 1980-tallet som styremedlemmer i Brann er for snevert. Å friste Per-Ove Ludvigsen tilbake til Brann tror han ikke går.

LES OGSÅ:Slik var Roald Bruun-Hanssens Brann-tid.

- Snakk med FK Haugesunds sjef
- Det kan du se bort fra. Men klubben trenger en med hans teft, kløkt og evner. Finnes det ikke en sportssjef med tilsvarende evner må sportsjefen og speideren ha det til sammen.

- Hva med styreleder Rolf Barmen, er han rett mann til å lede arbeidet med å finne kompetente ansatte?

- Barmen er ikke noen dårlig mann, han kan mye fotball. Men han kan snakke med Asbjørn Helgeland (FK Haugesunds bergenske sportssjef, red. anm.) og få noen råd fra han. Poenget er at hvis Brann får gode folk til klubben, vil gode folk følge etter.

Les flere saker fra Bergensavisen her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere