RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas

- Aalborg skal aldri ligge åtte poeng over oss

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken er slagen, men ligger ikke nede.

Torsdagens 1-1 mot AGF føltes som nok et slag i ansiktet for FC Københavns norske frontfigur.

- Du blir litt såret. Presset fra deg selv vokser hele tiden. Jeg føler at løsningen er like rundt hjørnet nå, men vi får ikke til den siste biten. Jeg vil gjerne hjelpe spillerne hjelpe med å sparke ballen i mål, sier Solbakken til Nettavisen.

- Og det er det du gjør når du sparker vannbøtter på sidelinja?

- Hehe, nei. Det gjorde jeg da vi slo Manchester United også, men jeg har blitt flinkere til å la være den siste tiden, svarer han.

Beksvart april
Solbakken er blitt en hakkekylling i danske medier i løpet av noen få fotballmåneder. Spesielt har april vært beksvart for hovedstadslaget:

Seks kamper i cup og serie har endt med null seirer, tre uavgjorte og tre tap.

- Vi har rett og slett spilt dårlig i noen kamper i det siste. Men de siste tre kampene har vært spillemessig helt utmerket. Vi er likevel inne i en periode der motstanderen trenger én sjanse for å score, mens vi trenger sju-åtte muligheter, sukker han.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har det OK. Men jeg merker at jeg tenker mer fotball enn vanlig. Jeg bruker mer tid enn det som sunt er og jeg bruker litt lengre tid på å falle i søvn. Det er ikke det at jeg ikke sover om natta, men når jeg våkner tenker jeg på 4-4-2 - i stedet for noe annet hyggelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Skal aldri skje igjen
Hyggeligere blir det ikke av at Aalborg - med påtroppende RBK-trener Erik Hamrén ved roret – rir en voldsom medgangsbølge og kun har to tap på de siste 20 kampene.

Avstanden ned til FCK er åtte poeng for tiden, noe Solbakken selvsagt synes er forferdelig.

- Det skal aldri skje at Aalborg ligger åtte poeng foran oss. Og det kommer aldri til å skje igjen i løpet av de neste 20 årene heller, lover han.

- Stemmer det at du har gitt opp å ta gull?

- Nei, jeg gir aldri opp - teoretisk sett. Men jeg kommer til å kikke mer på resultatene til Odense og Midt-Jylland i tiden som kommer. Nå er det så langt opp til Aalborg, at det ikke engang holder om vi vinner de siste sju kampene.

Som Rosenborg før
Situasjonen i Superligaen er ikke ulik den Solbakken selv opplevde, da han spilte for Lillestrøm på midten av 90-tallet mot overmakten i Rosenborg.

Utenfor København er danskene stort sett samstemte i håpet om at FCK endelig skal bli satt på plass.

- Vi er helt klart finansielt overlegne, og vi har vært sportslige overlegne også - inntil nå. Det kommer imidlertid til å dukke opp dårlige perioder. Min oppgave er å gjøre de så korte som mulig. AaB har på sin side hatt en fantastisk evne til å få jevne kamper til å tippe i deres favør. Jeg skal ikke ta fra dem noe som helst ære, men de har hatt marginene med seg.

- Hamrén fikk tid
Han er imponert over arbeidet Erik Hamrén har gjort i løpet av sine fire år i klubben.

- Er du litt misunnelig på Hamrén akkurat nå?

- Selvsagt, men det er ikke så lenge siden vi var i den situasjonen selv. Han har også hatt noen veldig vanskelige perioder i Aalborg, men han har fått jobbe i fred lenge og har klart å snu det til sin fordel.

- En del av gamet
Nevnte Hamrén vegrer seg fortsatt for å snakke om gull fra sin lille fotballfestning. Han drister seg i hvert fall til å si at han har en viss medfølelse for kollegaen i København.

- Jeg liker Ståle godt, både som person og som trener. Jeg har et godt forhold til ham, selv om jeg ikke bruker altfor mye energi på FC København akkurat nå, sier Hamrén til Nettavisen.

- Synes du litt synd på ham?

- Sånn er virkeligheten, og det vet Ståle like godt som meg. Når det går godt så får vi ros, og når det går dårlig så får vi ris. Det tilhører jobben vår, sånn er virkeligheten for en fotballtrener.

Kritikken øker i styrke
Solbakken synes heller ikke altfor synd på seg selv, til tross for at han har blitt hakkekylling både blant fansen og mediene.

- Er det mange som vil ta deg nå?

- Ja, og det er naturlig. Litt av forklaringen kan være at jeg ikke har hatt feilskjær tidligere. Nå er vi imidlertid ikke der vi vil være, og står jeg som trener ansvarlig for de dårlige resultatene. Sånn er mekanismene i dette gamet, svarer Solbakken.

- Har det begynt å brenne under baken din allerede?

- Nei.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere