RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Adiós, Pellegrini

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Hvordan skal du overleve dette?

- Jeg tar det fulle ansvaret, sa Manuel Pellegrini etter at Real Madrid røk ut av Champions League etter 1-1 hjemme mot Lyon.

Holder han ord, kan han like gjerne sende avskjedssøknaden sin til Florentino Perez i dag.

«Adiós Champions, adiós Pellegrini», er budskapet som møter leserne av Madrid-avisen Marca torsdag. Farvel, med norske ord.

Fikk nok av Vicente
De med litt kjennskap til den kongelige klubben, vet at nederlag ikke blir tolerert. Spesielt ikke etter at man før sesongstart brukte over 2 milliarder kroner på å styrke spillerstallen.

Bare spør Vicente del Bosque. Han ble sendt på hodet ut av portene på El Santiago Bernabeu for snart sju år siden.

59-åringen ledet Real Madrid til to seriegull og to Champions League-titler, men kom «bare» til semifinalen i 2003. Det hjalp nemlig lite å vinne 104 av 186 klubbens oppgjør i den perioden – så lenge Juventus gikk til finalen med 4-3 i bagasjen.

- Del Bosque viste tegn til utmattelse. Jeg ønsker å være ærlig om dette. Vi trodde ikke han var den rette treneren for oss i framtiden, uttalte Perez og tilbød ham i stedet en rolle som direktør i klubben.

Real fiasko
Spanske aviser levner ikke Pellegrini en sjanse. Marca lister opp følgende nøkkelpunkter for Real-fiaskoen onsdag kveld:

* Missene til Higuain: Den argentinske spissen brant to enorme sjanser til å gjøre 2-0. Fortsetter å være usynlig i Europa.

* Claude Puels taktiske grep: Lyon gikk fra å være overkjørt til å gjeninnta kontrollen i oppgjøret. (Kim) Källströms inntreden og (Jérémy) Toulalans innsats defensivt på midtbanen var nøkkelen.

* Misæren fortsetter: For sjette år på rad ble Real Madrid eliminert i åttendedelsfinalen. Altfor dårlig for en klubb som har dominerte europeisk fotball i flere tiår.

Gir ikke opp
Med den voldsomme satsingen i forkant av sesongen og med Real Madrids iboende sult for å oppnå herredømme i Europa, hjelper det nok Pellegrini pent lite at klubben har innhentet Barcelonas forsprang i serien.

Men han kan jo alltids leve i håpet:

- Det kommer an på hva direktørene sier, men personlig tror jeg ikke dette er et ettårig prosjekt. Vi skulle gjerne ha vunnet alt, men nå er vi nødt til å konsentrere oss om ligaen. Forhåpentligvis kan vi vinne, slik som klubben gjorde under (Fabio) Capello og (Bernd) Schuster. Man kan ikke vurdere et så stort prosjekt etter seks måneder, sier den tidligere Villarreal-treneren til Marca.

Leserne av marca.com er ikke like tålmodige.

67,7 prosent av dem (over 47000 stemmer) mener Real Madrid ikke bør fortsette samarbeidet med chileneren.

Én stemme er likevel viktigere enn alle andres. Den tilhører klubbpresident Perez.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere