RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

- Afrikanerne har en annen kultur

Kjell Jonevret forsvarer Makhtar Thioune, som ble buet av banen i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD – MOLDE 1-2:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Molde-spillerne feiret sølvet foran egne fans etter seieren mot Fredrikstad. For nå er det bare syltynn teori som kan hindre sølvmedaljer – Stabæk må i så fall ha en brakseier mot Sandefjord, samtidig som Molde må tape stort hjemme mot Lillestrøm.

Det skjer neppe.

- Jeg håper de flyr sølvmedaljene opp til Molde før den siste kampen – det hadde vært gøy. Alt kan skje, men jeg tror vi har tatt sølvet nå, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

- Jeg må nok feire litt i kveld allerede, for jeg har så sabla vondt i ryggen. Jeg klarer ikke en natt til med slike smerter, sier Jonevret – tross alt med et stort glis.

Kampens store spiller var Makhtar Thioune, som var tilbake på Molde-laget etter én kamps karantene for bråket med Tromsøs Sead Ramovic.

Thioune var i førersetet hele veien, og satte også inn kampens første mål etter 81 minutter. Han fintet vekk Vidar Martinsen ved å gå ut over, skrått til venstre for mål, og banket ballen lavt i lengste hjørne.

Svarte med «S»
Det var en solid revansje på flere måter. Etter noen episoder buet Fredrikstad-publikum på Thioune hver gang han hadde ballen.

Tidlig i andre omgang beskyldte Rajo Piiroja afrikaneren for usportslig opptreden én gang, da han sendte ballen ut over sidelinja, ikke dødlinja, etter at Fredrikstad like før hadde spilt ballen ut på grunn av en skadet Molde-spiller .

Og da Piiroja sendte Moldes midtbanemaestro i bakken med en takling senere, syntes publikum han overdrev fallet og protestene mot Piiroja.

Derfor feiret Thioune målet sitt rett foran hjemmefansen, og tegnet tilsynelatende en «S» i lufta – kanskje for at Sarpsborg, Thiounes gamle klubb, venter på Fredrikstad i kvaliken?

Uansett ble han belønnet med gult kort av dommer Brage Sandmoen. Og like etter ble han tatt av banen av Jonevret.

- Dette kan oppfattes som en dum sak, men jeg gjør ikke noen kjempegreie ut av det. Jeg skal ta en prat med Thioune om det – men vi skal huske på at afrikanerne har en annen kultur, sier Molde-treneren om episoden.

Satser på E-cup
Både Jonevret og kaptein Daniel Berg Hestad ønsker å gjenta suksessesongen – som fremdeles kan gi cupseier også – neste år. De er tydelige på hva som kreves for å klare det.

- Jeg håper vi kan styrke stallen vår. Nå skal vi tross alt ut og spille E-cup. Jeg tror og håper klubben har en plan, sier Kjell Jonevret.

- Vi må beholde de fleste spillerne. Vi er en liten klubb med en liten stall, og vi vil merke det om vi mister spillere. Men om vi beholder laget, kan vi kjempe om medaljer også neste år, sier Daniel Berg Hestad – som hadde en kjempesjanse som Kenny Stamatopoulos i Fredrikstad-buret reddet mesterlig.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere