- Åge Aleksandersen må vente

Foto: Birte Ulveseth (Scanpix)

For nå har Drillo gitt Morten Fevang andre planer.

25.05.09 15:57

- Dette hadde jeg ikke trodd. Det var en veldig positiv overraskelse!

Det er en telefonsamtale, men det er ikke vanskelig å høre at Morten Fevang smiler. Og det er kanskje ikke så rart.

Mandag ble 34-åringen tatt ut i landslagstroppen som skal møte Makedonia og Nederland i VM-kvalifiseringen i fotball. Etter mer enn ti år som toppfotballspiller kan han få sin A-landslagsdebut.

Se den norske troppen her!

Var med til Hongkong
- Jeg var med på en landslagstur til Hongkong i 2001, og spilte en uoffisiell kamp mot et sammensatt lag. Nå hadde jeg ikke tenkt på landslagsuttak i det hele tatt. Selvfølgelig har det alltid vært en drøm å spille på landslaget, men når man kommer opp i min alder, tenker man ikke så mye på sånt, sier Fevang til Nettavisen.

Uttaket kommer selvfølgelig som en konsekvens av godt spill for Odd Grenland, som er en av de største positive overraskelsene i Tippeligaen i år.

- Jeg hadde trodd at noen fra Odd skulle komme med på landslaget nå, men da tenkte jeg kanskje mest på Simen Brenne og Steffen Hagen, sier Fevang.

Hilste på Drillo i 2001
Også Brenne er med i troppen, men det er kanskje ikke like overraskende som at Fevang er med. Brenne har tidligere landslagserfaring, og er dessuten en spiller Drillo kjenner godt.

Å si at Morten Fevang og Drillo kjenner hverandre godt, vil være en betydelig overdrivelse.

- Jeg har vel hilst på ham én gang, og det var nettopp på den turen til Hongkong. Jeg tror Drillo var der som ekspertkommentator på TV, erindrer Fevang – som nå spiller midtstopper, men som også kan brukes på sentral midtbaneplass.

- Hvor nøye har du fulgt landslaget i kvaliken så langt?

- Jeg gleder meg alltid til sånne kamper. Men det blir litt annerledes nå ...

Skulle på Åge-konsert
- Tor du Norge kan komme til VM?

- Det må man tro, ellers er det ikke noen vits i å møte opp.

Og å møte opp, det har Morten Fevang tenkt – selv om det innebærer en viss omkalfatring på timeplanen.

- Jeg skulle egentlig på konsert med Åge Aleksandersen 6. juni, i hjembygda mi, Kodal. Men nå får Åge vente. Jeg må nøye meg med CD til det dukker opp en ny mulighet, humrer Fevang.

Mens Morten Fevang og Simen Brenne er inne som en konsekvens av en god sesongstart for Odd Grenland, er Fredrik Winsnes tilbake på landslaget til tross for en trøblete start for Strømsgodset.

Les også: Drillo skuffet over Vålerenga

Winsnes tror på playoff
Og når Winsnes først er tatt ut, håper han det er for å spille.

- Selvfølgelig håper jeg det. Jeg er i en fase av karrieren der jeg ikke blir tatt med som læregutt. Tar de meg ut, regner jeg med det er for at jeg skal bidra, sier Winsnes, som trolig er en aktuell kandidat til den sentrale midtbanejobben etter at Martin Andresen ble vraket.

- Tror du fortsatt på en norsk VM-plass?

- Ja, der er klart. Det er vel vanskelig å bli nummer én i gruppa, men en bra sjanse for å bli nummer to i så fall venter vel et par «cupfinaler» til høsten. I første omgang handler det om å få med oss så mange poeng som mulig fra de to neste kampene – aller helst seks, eller kanskje fire.

- Er det mulig å slå Nederland på bortebane?

- Når Norge kan slå Tyskland, kan vi slå Nederland. Er vi litt heldige, er de allerede klare for VM. Det kan gjøre noe med sulten, poengterer Fredrik Winsnes.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.