RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis

- Agentene er vanskelige

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson synes fotballagentene gjør jobben hans problematisk.

- Det er alltid tøft i United. Når toppspillerne dine nærmer seg slutten av kontrakten må du alltid gjøre noe for å beholde dem. Spillerne pleier ikke å være noe problem - det er agentene som er vanskelige, sier Sir Alex Ferguson til BBC.

Manchester United-sjefen har vært gjennom en turbulent periode med nye rykter rundt Wayne Rooney hver eneste dag. Tidligere denne uken kom Ferguson selv med sjokkbeskjeden om at Rooney ville forlate Manchester United. Like etterpå var det stjernespissen selv som gikk ut og forklarte at ambisjonene hans var større enn klubbens.

Ny superlønn
Det manglet ikke på klubber som var lystne på å hente storscoreren, og til og med Manchester-rival City var nevnt som ny klubb. Fredag ble det imidlertid slutt på alle spekulasjoner da Rooney overraskende nok valgte å skrive under på en ny kontrakt med United.

Avtalen var naturlig nok gull verdt for Rooney, som kommer til å håve inn 1,5 millioner i ukelønn. Med bonuser og sponsoravtaler kan stjernespissen runde 2 millioner i uka. Ferguson nevner ingen spesielle navn når han snakker om vanskelige fotballagenter, men det overrasker stort om ikke Rooney-agent Paul Stretford er den første han tenker på.

Det var nettopp Stretford som fortalte United-styreleder David Gill at Rooney ikke ville bli værende i klubben. Rundt forhandlingsbordet har nok også Stretford vært hard for å sikre sin klient mest mulig penger.

Langt opp til Neville
Nå har i første rekke Rooney kontrakt med Manchester United til 2015. For å nå opp til klubbveteranen Gary Neville - som rundet 600 kamper mot Stoke søndag - må han imidlertid bli værende på Old Trafford i mange år til. Trofaste Neville er i alle fall glad for at klubbens største profil blir i klubben.

- Det sluttet på den riktige måten for Wayne. Med tanke på både karrieren og livet har han gjort det rette valget, sier Neville.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere