- Ajer er snart for god for Tippeligaen

NY KJEMPEKAMP: Kristoffer Ajer gratulers etter 4-1-målet mot Stabæk, hans andre scoring i oppgjøret.

NY KJEMPEKAMP: Kristoffer Ajer gratulers etter 4-1-målet mot Stabæk, hans andre scoring i oppgjøret. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Tror 17-åringens dager i Norge kan snart være talte.

04.07.15 23:04

START-STABÆK 4-1

SØR ARENA (Nettavisen): - Hvis ikke Kristoffer Ajer er aktuell for toppklubber i Europa nå, så skjønner jeg ingenting. Han er enestående, sier Mathisen til Nettavisen.

Det har gått et drøyt år siden Ajer flyttet fra Rælingen og Lillestrøm til Kristiansand og Start. Noe han i utgangspunktet ikke ville, men 17-åringen hadde intet valg.

Pappa Jan Tore (55) hadde fått ny jobb i Kristiansand og Ajers storesøstre, Katrine (29) og Karianne (27), bodde allerede i sørlandsbyen. Mamma Randi (52) måtte overtale fotballspilleren om å flytte, men nå angrer ikke Ajer et sekund.

- Jeg tror ikke det er noe sted i verden som er bedre enn Start for meg nå. Jeg har det helt fantastisk i Start, forteller Kristoffer Ajer til Nettavisen.

Storklubber har speidet

17-åringen sier at han ikke vil fokusere på spekulasjoner om en overgang til utlandet.

- Akkurat nå vil jeg være i Start. Jeg får spille fast og utvikle meg. Det siste året mitt har vært fantastisk.

- Hva skal til for at du vil dra til utlandet?

- Det må være den riktige klubben til den riktige tiden, svarer Ajer, som ikke legger skjul på at drømmen og målet er å spille ute i Europa, men vil ikke si noe om når tiden er inne.

Tidligere har Fædrelandsvennen meldt at Tottenham, Liverpool, Arsenal og Hertha Berlin har hatt speidere for å se på Starts juvel.

Imponert Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde roser den hengende spissen for arbeidet han legger ned.

- Han jobber knallhardt hver eneste dag. Måten han evner å ta nye steg på er utrolig imponerende, sier Mjelde til Nettavisen.

Mjelde har ikke vært borte i noe lignende før i løpet av hans fotballiv.

- Jeg har nok ikke trent en bedre 17-åring. Ajer kan bli så god han vil selv.

I 4-1-seieren mot Stabæk bidro Ajer i sterkeste grad. Rælingen-gutten headet inn to mål for Start og er nå oppe i syv tippeligascoringer denne sesongen. I tillegg har han et mål fra fjorårssesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MEKTIG IMPONERT: Den langtidsskadde Start-profilen Jesper Mathisen (gul drakt) spår et salg av klubbens juvel om ikke lenge. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Kristoffer er banens gigant nok en gang, slik han har vært i mange kamper. Jeg vil tro at store klubber vil prøve å hente han nå i sommer, sier Mathisen som ikke er sikker på at Ajer blir i Start ut sesongen.

- Vi må bare nyte tiden vi har Ajer i Start. Han er nødt til å være en av de mest ettertraktede spillerne, fortsetter Mathisen.

Start-spiss Matthias Vilhjalmsson (28) sier det er en opplevelse å få spille i tospann med Ajer på topp for kristiansandsklubben.

- Jeg er stolt over å få spille med han. Kristoffer er fantastisk, sier islendingen til Nettavisen.

- Frykter du å miste Ajer i sommer?

- Det er ikke godt å si. Jeg unner han alt godt, og han er et stort forbilde for alle unge fotballspillere i Norge.

Bradley-ros

Totalt har Ajer spilt 21 kamper i den norske eliteserien. Kampen mot Stabæk var nok hans beste så langt.

- Det var en stor dag for han. Han har all grunn til å være stolt. Han gjorde en veldig god kamp, roser en imponert Bob Bradley til Nettavisen.

Ajers tidligere lagkamerat i Start, Ernest Asante (28), er også imponert over fremgangen til den høyvokste unggutten.

- Han jobber hardt og fortjener suksess. Ajer er en strålende spiller, sier lynvingen til Nettavisen.

Stort treningsarbeid

Enkelte har hevdet at Ajer er bedre som sentral midtbanespiller enn hengende spiss, men Mjelde liker best å ha 17-åringen høyt oppe i banen.

- Jeg føler vi har stoppet kjeften til de som ikke vil ha han på topp nå. To nye mål står det respekt av. I tillegg jobber Kristoffer hardt for laget og gjør andre gode, mener Mjelde.

Ajer røper at det ikke er noen store hemmeligheter bak suksessen.

- I vinter la jeg ned ekstreme mengder med trening. Spesielt kondisjon jobbet jeg mye med for å holde i nitti minutter. Jeg føler jeg får igjen for det nå, og det føler jeg også er fortjent, sier Ajer.

Overgangsmarkedet i Europa har åpnet. Kanskje melder noen storklubber sin interesse for Start-spilleren. Tidligere har 17-åringen vært på treningsopphold i Roma. Ajer er tidenes yngste Start-spiller i Tippeligaen, som han ble mot Bodø/glimt 19.juli i fjor, 16 år og 93 dager gammel.

Målet hans mot Sarpsborg i fjor gjorde han også til klubbens yngste målscorer. Ajer har i tillegg rekorden som den yngste kapteinen i Tippeligaen. Det ble han da han entret matta med båndet rundt armen mot hans gamle lagkamerater på Åråsen i årets første serierunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.