RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Red Bulls Salzburg

- Akkurat det vi trenger

Sist oppdatert:
Håvard Nielsen og Valon Berisha er klar for Red Bull Salzburg.

Red Bull Salzburg bekrefter på sine hjemmesider at klubben har sikret seg Vikings Valon Berisha og Vålerengas Håvard Nielsen.

- FC Red Bull Salzburg henter to forsterkninger fra nord. Med Valon Berisha og Håvard Nielsen har to lovende spillere signert for oss.

- Begge har lært tysk på skolen og det gjør det lettere for dem å tilpasse seg laget, skriver klubben på sin hjemmeside.

Martin Andresen innrømmer at han gjerne skulle beholdt Håvard Nielsen i Vålerenga litt til.

- Håvard er et stort talent og har blitt en sentral spiller for oss så ut fra en sportslig vurdering ville vi selvfølgelig gjerne beholdt han her. Men slik er det å drive fotballklubb i Norge, når vi får frem unge spillere som er så gode som Håvard, blir de ofte plukket opp av større klubber, sier Martin Andrsen i en pressemelding.

Torsdag publiserte Viking en pressemelding, som bekrefter at Berisha er solgt til den østerrikske klubben.

- Viel Glück, Valon. Nå venter vi bare på at du skal komme tilbake til Stavanger og arrangere en proffmiddag slik vi har i Sverige, der du inviterer alle lagkameratene dine her i Viking og takker dem for tiden sammen og hva de har betydd for deg, sier Viking-trener Kjell Jonevret i pressemeldingen.

Sportsdirektøren i Red Bull Salzburg, Ralf Rangnick er strålende fornøyd med å ha sikret seg de norske talentene foran snuta på andre europeiske klubber.

- Vi er glade for at de to unge og meget lovende spillerne har signert for oss, til tross for mange tilbud fra andre europeiske klubber. De passer godt inn i vår filosofi og vil med sine kvaliteter være en stor ressurs for oss. Berisha og Nielsen er akkurat de spillerne denne klubben trenger, sier Rangnick til klubben hjemmeside.

Østerrikske aviser antyder at prisen for Berisha skal ligge på rundt 12 millioner, norske kroner.

Ifølge VG Nett betaler klubben rundt 25 millioner kroner for Håvard Nielsen.

Dermed er det klart at to nye talenter forlater Tippeligaen bare noen dager etter at Vegar Eggen Hedenstad dro fra Stabæk til tyske Freiburg.

Håvard Nielsen har spilt 14 kamper og scoret seks mål for Vålerenga denne sesongen. Valon Berisha er målløs etter 16 tippeligakamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere