*Nettavisen* Sport.

- Akkurat som å se Fabregas

Foto: AP/Scanpix

Arsenals Aaron Ramsey gjorde inntrykk mot gamleklubben.

CARDIFF – ARSENAL 0-0:

Søndagens fjerderundekamp mellom Cardiff og Arsenal på Ninian Park minnet mest av alt om et FA-cupoppgjør fra 1980-tallet – en meget god fotballmatch, på en god gammeldags bane.

Og det skulle så absolutt ikke bli noen enkel kamp for Arsenal, til tross for de måtte tåle å være storfavoritter på forhånd. Det var faktisk vertene som kom best i gang hjemme i Wales.

Effektiviteten manglet
Anført av en frisk Jay Bothroyd kom Cardiff til flere gode sjanser i åpningsminuttene, men upresise avslutninger og en god Lukasz Fabianski i gjestenes mål holdt ballen utenfor nettmaskene.

Etter hvert kom også Arsenal mer med. Robin van Persie var mannen som sto for de største sjansene. I samspill med Samir Nasri fant nederlenderen hullene i et godt organisert Cardiff-forsvar.

Men i likhet med vertene, sto ikke avslutningene helt i stil med forspillet. I tillegg var Cardiff-keeper Peter Enckelman også med på notene, og dermed sto det målløst til pausen.

Ramsey mot gamleklubben
For én spiller var nok oppgjøret ekstra spesielt. Unggutten Aaron Ramsey gikk nemlig fra nettopp Cardiff til Arsenal i sommer, og søndag spilte han fra start mot gamleklubben.

Da han entret banen måtte han også tåle noen tilrop fra hjemmefansen, men 18-åringen virket selvsikker, og etter en litt rufsete start, sto han mer og mer fram som en kvalitetsspiller.

BBCs representant på kampen, Jonathan Stevenson, mente at den ballsikre waliseren til tider minnet mye om en annen Arsenal-stjerne, nemlig londonklubbens kaptein Francesc Fabregas.

- Ramsey har kommet seg etter en litt svak start, og fordeler ballen med millimeterpresisjon. Det er omtrent som å se en klone av Cesc Fabregas, bedyret kommentatoren.

Da Ramsey ble byttet ut til fordel for Abou Diaby etter 59 minutter spill, fikk han velfortjent applaus.

Returoppgjør i London
Ikke uventet så handlet det meste om Arsenal i andre omgang. Arsène Wengers gutter viste at de hadde et gir mer enn motstanderen, men som i første, så ville det seg ikke helt i sluttfasen.

I en periode så hadde londonklubben både Nicklas Bendtner, Robin Van Persie, Emmanuel Adebayor, og Samir Nasri på banen samtidig, uten at det ga tellende resultat.

Mot slutten kunne Cardiff fort ha stukket av med seieren. Ross McCormack sendte i vei et frispark fra rundt 30 meters hold, og bare en klasseredning fra Fabianski forhindret sensasjonen.

Dermed endte det til slutt 0-0 på Ninian Park, og lagene må møtes til ny dyst på Emirates. En strek i regningen for Arsenal, som fra før allerede har et meget tøft kampprogram framover.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag