RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alan Shearer slo meg bevisstløs

Foto: Getty Images / All over Press
Tidligere Newcastle-spiller forteller om dramatisk bytur i ny bok.

7. oktober gir tidligere Manchester United- Newcastle- og Blackburn-spiller Keith Gillespie ut sin selvbiografi, How Not To Be A Football Millionaire. Enkelthistorier fra boken er imidlertid allerede ute i britiske medier.

Nord-iren, som nå spiller for Longford Town i Irland, forteller blant annet om hvordan han spilte bort rundt sju millioner pund.

38-åringen legger også ut om en bytur i Dublin, som ikke gikk helt som planlagt, da han havnet i en heftig krangel med lagkamerat Alan Shearer.

Knipset korker mot Shearer
Etter å ha spilt uavgjort mot Everton lørdagen før, satte hele Newcastle-troppen kursen for den irske hovedstaden dagen etter.

Gillespie forteller at han var i lekent humør og etter noen tidlige drinker på Cafe En Seine, begynte han å knipse flaskekorker mot flere av lagkameratene

- Alan Shearer ble truffet av et par av dem og ble irritert, noe jeg syntes var morsomt, så jeg gjorde han til min skyteskive. Stemningen begynte å bli opphetet, forteller nordiren.

Etter å ha fått i seg enda litt mer å drikke, dultet Gillespie borti bordet ved et uhell - bestikk og matrester gikk i gulvet.

- Plukk det opp for faen, snerret Shearer mot lagkameraten. En servitør var imidlertid allerede godt i gang med jobben.

Slått bevisstløs
Gillespie syntes lagkameraten snakket til ham på en nedlatende måte og skrek tilbake. Glosende fløy over bordet før Gillespie spurte Shearer om han ville ta det utenfor.

- Cafe En Seine er en lang og trang bar, så det var et stykke å gå til døra. Det var ingen diskusjon på vei ut. Jeg funderte bare på mitt neste trekk, forteller kantspilleren.

Det var søndag og folksomt i gatene. Fremdeles tidlig på ettermiddagen, men Gillespie brydde seg ikke.

- Jeg langet ut med et slag mot ham, men var dritings og bommet grovt. Han svarte med et slag som sendte med flygende bakover mot en potteplante. Jeg slo hodet og fikk blackout.

Våknet i sykesenga
Det neste minnet den lille kranglefanten har, er fra sykesenga. Ettersom det ikke var fare for noen varige mén, ble han utskrevet - dagen etter slaget falt.

Resten av laget var ute i forbindelse med et veldedighetsprosjekt og Gillespie la seg for å slappe av i senga. Etter først å ha blitt forstyrret av en journalist som ville vite om ryktene stemte, banket det på døra igjen.

- Det var Shearer og Rob Lee. Vi ble venner igjen allerede før de hadde kommet inn. Vi endte opp med å le av det, selv om vi visste at en mediestorm var uunngåelig. Og det var faktisk rettferdig. Hva annet kan man forvente når Englands kaptein slår ned en lagkamerat midt på dagen?

How Not To Be A Football Millionaire er i salg fra 7. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere