- Aldri sett et bedre lag

Foto: ADRIAN DENNIS (AFP)

Arsenal-manager Arsène Wenger er nesegrus av beundring for laget som kan bli hans bane i årets mesterliga.

06.04.10 12:48

Tirsdag kveld gjester Arsenal mektige Camp Nou i Barcelona til returoppgjør i mesterligaens kvartfinale. Med 2-2 i bagasjen fra det første oppgjøret på Emirates før påske, står londonerne over for en uhyre vanskelig oppgave.

Det siste vet manager Arsène Wenger veldig godt. Han ble mektig imponert over det Barcelona viste på Emirates i forrige uke.

- Det er det beste laget jeg noen gang har sett, og det beste laget jeg noen gang har møtt, sier han til storavisen The Sun før returoppgjøret.

Dagens oddstips: Setter pengene på Barca

Skadetrøbbel
Til tross for at kampen endte 2-2, innrømmer franskmannen gladelig at hans egne gutter på ingen måte styrte showet på eget gress.

- De spiller med et kollektivt høyere tempo, og jeg tror aldri vi har blitt presset så hardt på hjemmebane før, sier Wenger – som sjelden har sett midtbanemotor Francesco Fabregas løpe så mye imellom.

- Han er vant til å ha ballen. Jeg tror i det hele tatt vi ble mentalt påvirket av at vi er vant til å ha ballen mye, men plutselig hadde vi den ikke, sier han.

Tirsdag må han klare seg uten nettopp Fabregas – som er én av flere viktige Arsenal-brikker med skadeproblemer. William Gallas, Andrej Arsjavin og Alexandre Song spiller heller ikke. I tillegg er Sol Campbell og Tomas Rosicky begge tvilsomme i startoppstillingen.

Også Barcelona sliter med skader på sentrale brikker som Zlatan Ibrahimovic og Yaya Toure. I tillegg soner forsvarsspillerne Carles Puyol og Gerard Pique karantene. Tirsdag kom det imidlertid meldinger om at Andres Iniesta kan bli friskmeldt i tide til kamp.

Les også: Skaderapport for Champions League

- Tilintetgjorde dem
Barcelona-spillerne akter å ta med seg godfølelsen fra den førte kampen inn i returoppgjøret. Midtbanespiller Xavi mener Arsenal skal prise seg lykkelig over at semifinalebilletten ikke allerede er kjørt.

- Arsenal er heldige som fortsatt er med i kampen. Vi tilintetgjorde dem, sier han til The Mirror – og snakker naturligvis om forrige ukes dyst på Emirates.

- De første 45 minuttene var utrolige. Det er den beste fotballen vi noen gang har spilt, og det var et mirakel at vi ikke vant med fem mål, tilføyer han.

Midtbanestjernen vet samtidig at hjemmelaget ikke må gi ved dørene tirsdag. Spesielt ber han lagkameratene se opp for Theo Walcott, som gjorde mål nærmeste rett fra innbytterbenken i den første kampen.

- Walcott kan løpe 100-meteren på 10,3, og det er utrolig til å være fotballspiller. Enhver forsvarsspiller vil slite med ham, sier Xavi. (ANB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.