*Nettavisen* Sport.

- All ære til gamle Årst

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Ole Martin Årst reddet Start-treneren med ekte hat trick.

16.06.11 22:15

START - FREDRIKSTAD 3-2:

Kampen mot Fredrikstad var den kampen Start måtte vinne, etter ett eneste poeng på de seks siste kampene for sørlendingene.

Takket være en gammel ringrev, klarte nettopp Start det. Ole Martin Årst snudde nemlig kampen for sørlendingene med et ekte hat trick, og det er ingen tvil om at Start-trener Knut Tørum er takknemlig:

- All ære til guttene som gir svar på tiltale, og gamle Årst som scorer tre mål. Nå står det sørlendinger igjen her i drittværet for å takke spillerne, og jeg tror vi er like glad alle som er på stadion nå, sier treneren til TV 2 etter kampen.

Dommertabbe
Men det startet så fryktelig for Start.

Men midtveis i første omgang gjorde dommer Trond Ivar Døvle sitt for at marerittet skulle fortsette.

Fredrikstads Simen Rafn hadde nemlig fyrt løs mot mål, men ballen var blitt stoppet av Rolf Daniel Vikstøl.

Med hodet.

Men dommeren var uenig, og pekte på straffemerket til store protester fra Start-spillerne.

Tarik Elyounoussi takket, bukket, og sendte ballen i buret fra ellevemetersmerket.

Ingen vet hva som foregikk inne i trener Tørums hode da, en trener som er blitt kritisert av egne spillere som forlanger sjefens avgang.

- Lenge siden sist
Men tydeligvis har Tørum fortsatt et og annet å si til Start-spillerne. Og han brukte ordene godt i pausen, kan det virke som.

Start gikk nemlig ut som et skikkelig fyrverkeri i andre omgang, og det tok bare fire minutter før Ole Martin Årst fikk vende på åtte meter og sette inn utligningen.

36-åringen var likevel ikke fornøyd med det, og tre minutter senere var kampen snudd.

Espen Hoff sto for et vakkert forarbeid, men det var Årst som fikk oppmerksomheten da han satte inn sitt andre for dagen ved å dempe ballen og klinke den inn i nettmaskene.

Så, midtveis i andre omgang, var det ekte hat tricket et faktum.

Ernest Assante gjorde som han ville med Fredrikstad-spillerne, før han la inn foran mål. Der ventet selvfølgelig Årst, som hadde en enkel jobb med å sette ballen i buret fra fem meter.

- Jeg synes vi var et helt lag som jobbet utpå der, og det var ufattelig deilig å få en trepoenger - det begynte å bli lenge siden sist, sier tremålsscoreren til TV 2 etter kampen.

Rødt kort
Da trodde de fleste at kampen var avgjort, og den følelsen ble ytterligere forsterket av at Amin Askar ble sendt av banen med rødt kort - etter først å ha blitt taklet stygt av en motspiller.

Tydeligvis måtte Askar ha tatt hevn på en eller annen måte, men med ti mann ble ikke Fredrikstad mindre farlige.

Tvert imot, de startet et stormløp mot Start-målet, og et kvarter før slutt sikret Joachim Thommasen spenning i kampen da han klarte å skru et hjørnespark rett i mål.

Start-keeper Kenneth Høie gjorde ingen god inntreden ved situasjonen, mener keepertabben ble heldigvis for Start ikke avgjørende.

- Det var kjærkomment med en seier nå. Fredrikstad gjør en iherdig innsats på slutten av kampen, men det hadde vært veldig bittert å miste poeng på de to situasjonene FFK scorer på, sa Knut Tærum til TV 2 etter at dommeren blåste av kampen til 3-2-seier for Start.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.