RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle hater City

Foto: PA Photos/Scanpix
Det mener Manchester City-stjerne.

Manchester City har mye penger, mer penger enn de fleste andre lagene i Premier League kan skilte med.

Men måten de lyseblå i løpet av noen få sesonger har kjøpt seg et verdensklasselag på, er ikke like populært blant alle supporterne på balløya.

Citys defensive midtbanekriger, nederlandske Nigel de Jong, kan fortelle at uansett hvor klubben reiser, så møter den sinte tilrop fra tribunen.

- Det nye Chelsea
Mannen som strengt tatt burde vært utvist under VM-finalen i 2010, mener at Manchester City nå har overtatt rollen som Chelsea tidligere hadde.

- Vi har fått den samme rollen om Chelsea hadde. Når vi spiller bortekamper, får vi en følelse av at alle hater oss og at ingen vil at vi skal lykkes, sier han til Manchester Evening News.

- Denne hetsingen stoppet for Chelsea, da de vant ligaen og forhåpentligvis vil det samme skje for oss, sier nederlenderen.

I 2004 ble Chelsea kjøpt opp av styrtrike Roman Abramovitsj, noe som første til en rekke store spillerkjøp. Sommeren 2008 ble City kjøpt opp av den pengesterke Abu Dhabi-gruppen.

Forrige sesong klarte klubben for første gang å kvalifisere seg til Champions League, mens de lyseblå også gikk til topps i FA-cupen.

- Etter at vi vant FA-cupen føltes det som holdningen blant folk forandret seg litt. City har alltid vært en klubb for arbeiderklassefolk og det må vi sørge for at den fortsetter å være.

- Likevel er det også viktig at klubben gradvis styrker stallen med gode, internasjonale stjerner, mener de Jong.

- Må bygge et lag
Den defensive midtbanespilleren er likevel helt klar på at City ikke kan fortsette å kjøpe inn alle tilgjengelige stjerner. Nederlenderen mener det også er viktig å bygge et fungerende lag.

- Vi må forme et godt kollektiv. Et lag som behandler hverandre som familie. Når klubben er aktiv på overgangsmarkedet, så påvirker det spillerene som allerede er der.

- Dette løfter selvfølgelig nivået. Men City kan ikke bare kaste penger etter spillere og være fornøyd med det. Da vil klubben mislykkes i det lange løp, sier de Jong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere