RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle kan tenke seg hvorfor dette kom ut nå

Foto: Afp/Twitter
Sist oppdatert:
Dortmund-trener Jurgen Klopp om sjokkovergangen.

Borussia Dortmund bekreftet tirsdag at Mario Götze spiller for Bayern München neste sesong. Bayern har aktivert en utkjøpsklausul på 37 millioner euro for å sikre seg den tyske superstjernen.

Det er en nyhet som har slått hardt ned i europeisk fotball. Ekstra spesielt er det at nyheten kommer samme dag som Bayern skal ut i Champions League-semifinale mot Barcelona og dagen før Dortmunds møte med Real Madrid.

Dortmund-trener Jurgen Klopp prøvde først å være diplomatisk da han ble spurt om overgangen på tirsdagens pressekonferanse, men lot seg etter hvert lokke med på at tidspunktet for overgangsnyheten er en smule merkverdig.

- Det kunne vært bedre «timet», innrømmet Klopp på tirsdagens pressekonferanse ifølge The Guardian.

Syrlig Klopp
Det er nemlig blitt kraftig spekulert i at Bayern Munchen lekket overgangen til pressen, som et taktisk utspill mens både de og Dortmund forbereder seg til semifinalen i Champions League.

Klopp ble naturligvis spurt om dette på pressekonferansen, og han lot det skinne gjennom at han gjort seg lignende tanker.

- Timingen er ikke ideell. Alle kan tenke seg til hvorfor dette kom ut nå, sier Klopp uten å utdype nærmere.

Bayern Munchen er naturligvis oppmerksomme på spekulasjonene om at nyheten ble lekket fra deres side, og la tirsdag ut følgende kommentar i sin pressemelding vedrørende Götze:

- Ut av respekt for Dortmunds semifinale mot Real Madrid på onsdag, hadde vi planlagt å vente til etter kampen med å informere klubben om overgangen, skriver de.

LES OGSÅ: Stemples som Judas etter sjokkovergang

Overgangen skjer også mens Bayern-president Uli Hoeness etterforskes for skattesvindel. Enkelte spekulerer i om Bayern-sjefen nå bevisst har lekket info om overgangen for å få fokus vekk fra sine personlige problemer.

Det tror ikke tidligere Bundesliga-proff Rune Bratseth er tilfellet.

- Jeg synes det virker litt tynt at det skal være noen grunn. Det er alltid sånn at hvis én vet noe, så vet bare han det, men hvis to vet det, så vet alle det. Det lekker alltid noen steder i alle klubber. Klart det kan komme fra Bayern-hold, men at dette er styrt, tror jeg ikke, sier Bratseth til Nettavisen tirsdag.

Klopp avslørte på pressekonferansen at han har visst om salget siden kampen mot Malaga 9. april.

- Jeg ble fortalt sent mandag kveld at nyheten hadde lekket ut. Jeg har selv visst om dette siden dagen etter Malaga-kampen. Men tiden leger alle sår. Det kommer til å ta tid, for dette er ikke bra for oss, fortalte Klopp.

Hentet politisikkerhet
Götze er blitt kraftig kritisert fra store deler av Dortmund-fansen, og klubben så seg nødt til å hente inn politibeskyttelse til tirsdagens trening, av frykt for represalier fra illsinte supportere.

Ifølge Bild mistet Götze rundt 1500 fans per time på sin Facebook-side etter at nyheten kom ut, og det har allerede lekket ut videoer av supportere som brenner Götze-drakter.

Lothar Matthaus, som har vunnet syv Bundesliga-titler for Bayern, sier tirsdag at Dortmund-fansen har all mulig rett til å føle seg sviktet.

- De føler seg sviktet nå. Særlig på grunn av kommentarene Götze har kommet med i det siste (om at han vil bli værende i klubben). Dette er ødeleggende for fotball generelt, sier Matthaus til Sky Sports.

Den tyske fotball-legenden går også langt i å hevde at Götze har latt seg påvirke av Bayern-forhandlingene i de siste kampene.

- Alle som har skumle tanker i hodet kommer til å tenke tilbake til kvartfinalen i Champions League mot Malaga. Götze bommet på seks eller syv store sjanser i de kampene. Han viste nerver, og hele denne situasjonen har utviklet seg over lang tid. Kanskje det er en lettelse for ham at alt er offentlig nå, sier Matthaus.

Også han reagerer på timingen.

- Det er ikke rettferdig. Helt utrolig, sier Matthaus.

Forstår Bayern
Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke innrømmet på klubbens egen hjemmeside at de føler en enorm skuffelse over at Götze nå forsvinner til deres argeste rivaler.

- Vi er naturligvis skuffet utover enhver forstand, men vi vil påpeke at både Mario og hans rådgivere har oppført seg innenfor de vilkårene som finnes i kontrakten, sier Watzke.

Dortmund-trener Klopp var tydelig skuffet på tirsdagens pressekonferanse, men viste også forståelse for det som nå rammer hans egen klubb.

- Vi hentet Marco Reus på utkjøpsklausul forrige sesong. Nå henter Bayern München Götze på samme måte, sa Klopp og tonet ned ryktene om at han tok dette ille opp.

Han spøkte også om at at Götze nå forlater ham til fordel for Pep Guardiola og Bayern München.

- Grunnen til at han drar er at han er Guardiolas favoritt. Jeg kan ikke korte ned kroppen min 15 centimeter og begynne å snakke spansk, sa Klopp.

Den tyske trenerprofilen var også nøye med å rose Götze, og påpekte flere ganger at han ikke bærer noe nag til spilleren han har formet til å bli en av verdens beste.

- Mario har mye å takke denne klubben for, og han har gitt mye tilbake. Han er imidlertid en spiller skapt for Pep Guardiola, sier Klopp.

Tirsdagens kamp mellom Bayern München og Barcelona kan du følge på NAlive fra 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere