- Alle ønsker seg en slik spiller

Foto: Nigel Rodds / Reuters / NTB scanpix

Eden Hazard skjøt Chelsea til topps i Premier League.

11.01.14 16:46

HULL - CHELSEA 0-2:

Da Eden Hazard ble hentet til Chelsea sommeren 2012 var han allerede en stor stjerne i manges øyne.

Belgieren hadde herjet i fransk fotball for Lille, men det var likevel ikke gitt at han ville ta nivået i Premier League med det første.

Åpningssesongen til Hazard i blått ble også en smule rotete. Manager Roberto Di Matteo ble byttet ut med Rafael Benítez i november det året og det var mye misnøye rundt klubben.

Men til tross for det som ikke var noen ultimat debutsesong for 23-åringen, noterte han seg for ni ligamål i sin første sesong med Chelsea. Noe som absolutt er godkjent.

Denne sesongen har imidlertid Hazard tatt store steg og virkelig slått ut i full blomst. På et Chelsea-lag der spissene ikke bøtter inn mål, har belgieren tatt mye målansvar.

Tangerte ligamål
Lørdag tangerte han antall mål fra sist sesong, da han satte inn sitt niende ligamål i 2013/14 i bortemøtet ned Hull City. Dette var Hazards 21. ligakamp denne sesongen.

Et vakkert mål var det også og belgieren avsluttet et flott angrep på kjølig og kontrollert vis.

David Luiz og Ashley Cole kombinerte, før sistnevnte flikket ballen videre til Hazard med hælen. 23-åringen fintet Alex Bruce ut i pølsebua, før han plasserte ballen helt borte ved stolpen.

- Alle manager ønsker slike spillere som Hazard. Dere ser en langt mer moden utgave av ham nå om dagen, sier Chelsea-manager José Mouirnho etter kampen.

- Nå har han blitt kåret til banens beste spiller i tre kamper på rad. Det er fint for ham, sier portugiseren.

Scoringen kom etter 56 minutters spill på KC Stadium, i en kamp der Chelsea hadde hatt bra kontroll på begivenhetene, men hatt problemer med å bryte ned et kompakt Hull-lag.

Før pause ble det ingen scoringer i Hull, men begge lag kom til brukbare sjanser.

For vertene var både Jake Livermore og Yannick Sagbo farlig frampå i løpet av de første 45 minuttene, men Petr Cech i Chelsea-buret hadde brukbar kontroll på det som kom.

Torres scoret
Chelseas største sjanse var det lille Oscar som fikk. Brassen har også levert en god sesong så langt i blått, men denne gangen ble han stoppet av en kjemperedning fra Alan McGregor.

Rett før pause vartet også David Luiz opp med et bra frispark, men McGregor var igjen patent mellom stengene og fikk fistet ballen unna til hjørnespark.

I andre omgang var det lenge scoringen til gjestene som var den store beholdningen, selv om Oscar var nær ved å øke ledelsen da han klemte til i det 74. minutt. Skuddet ble blokkert.

Rett før slutt fikk manager José Mourinho likevel litt mer å juble for. Willian trillet ballen til Fernando Torres og den spanske spissen fikk æren av å score i sin 200. Premier League-kamp.

Dette betyr at Chelsea foreløpig topper Premier League med 46 poeng fra 21 kamper. Hull ligger enn så lenge på en tiendeplass, med sine 23 poeng fra 21 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.