Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle Pompey-heltene spiller finalen

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er ingenting som kan hindre meg fra finalespill, sier profil.

Portsmouth har på smått sensasjonelt vis tatt seg helt til FA-cupfinalen. I semifinalen ble Tottenham beseiret etter ekstraomganger på den mildt sagt horrible Wembley-matta.

Semifinaleseieren kom dagen etter at det ble klart at «Pompey» rykket ned fra Premier League. Selv om det i realiteten har vært klart at klubben må ta turen ned i Championship neste sesong.

- Kan ikke stoppe meg
Både før og etter seieren mot Tottenham ble det imidlertid spekulert i om Portsmouth i det hele tatt kunne stille lag på banen i finalen mot Chelsea 15. mai. Klubben har slitt voldsomt med økonomien, og flere spillere hadde klausuler i kontraktene sine som sikret bonus eller kontraktsfornyelser hvis de kom på banen etter semifinalen. Noe «Pompey» ikke hadde råd til.

Tirsdag melder BBC at dette nå er i ferd med å løse seg, og at heltene fra Tottenham-kampen også blir å finne på banen i den resterende delen av sesongen.

- Jeg er en av spillerne som de sier ikke kan spille, men jeg har gått gjennom kontrakten min, og det er ingen ting der som kan hindre meg fra finalespill, sier Richard Hughes til BBC.

- Det som skjer nå er det beste som kunne skjedd i klubben. Den er i ferd med å få til en avtale som utsetter utbetalingen av bonuser til vi har fått nye eiere på plass, forteller han.

- Har kontroll nå
Portsmouth har havnet under administrasjon denne vinteren, og klubben ble også fratatt 9 poeng i Premier League. Den har også fått disposisjon til å selge spillere utenfor transfervinduet.

Administrerende direktør i Portsmouth, Andrew Andronikou, forsikrer imidlertid også om at situasjonen ikke er verre enn at klubben stiler med sine beste menn i FA-cupfinalen i mai.

- Alt ser ut til å være under kontroll akkurat nå. Vi vil stille med vårt beste lag i ligaoppgjøret mot Wigan. Nå har vi i stedet et luksusproblem, fordi vi har mange gode spillere å velge mellom.

Andronikou bekrefter også at Portsmouth er i forhandlinger med franske Lens for å få tillatelse til å bruke innleide Aruna Dindane. Spissen har spilt 21 kamper for Portsmouth, men når han bikker 22 kamper må klubben ut med rundt 40 millioner til Lens. Dette håper Portsmouth å unngå.

- Jeg håper de vil forstå at dette er det beste for både klubben og spilleren. Det er også flere spillere med slike klausuler i kontrakten, men jeg tror det vil orden seg, sier direktøren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!