RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle sier jeg blir bedre neste år

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Alt tyder på at Alanzinho igjen blir årets spiller hos Nettavisen. Neste år lover han enda mer.

NADDERUD (Nettavisen): «(ikke liten) STØRST» står det på T-skjorta Alanzinho fikk av en Stabæk-supporter etter helgas gullfeiring. Sjelden har en skrytende t-skjorte hatt mer rett i budskapet. Ifølge nettstedet soccerassociation er Alanzinho den laveste spilleren i Tippeligaen, og alle landets spillerbørser sier seg også enig med den navnløse Stabæk-supporteren:

Minstemann er størstemann.

Hos Nettavisen ligger snittet til brasilianeren på 5,91 en runde før slutt, 0,11 poeng foran Eddie Gustafsson i Lyn. Kun et solid feilskjær i Tromsø skal til for at den 164 centimeter høye entertaineren ikke skal bli årets spiller.

LES OGSÅ:- Klart jeg vil slå Alanzinho

- Jeg kan ikke love noe at jeg vinner trofeet i år igjen, men jeg skal gjøre mitt beste også mot Tromsø.

Det bør holde, og breddeholderens mål vil bli oppnådd igjen.

- Målet er å være best, smiler Alan Carlos Gomes da Costa lurt.

Spår fremgang i 2009
Hvis ikke Eddie Gustafsson holder buret rent og spiller som en vegg mot Fredrikstad – slik han for eksempel gjorde hjemme mot nettopp Alanzinho og Stabæk i våres – så får Stabæks brasilianske alibi utmerkelsen for andre år på rad. Selv regner Alanzinho årets sesong som sin beste noensinne, men mener samtidig at neste sesong vil bli enda bedre.

- Alle sier jeg vil bli bedre neste år.

- Da spiller vi hjemmekampene på kunstgress, og ballen går fortere og spretter mer nøyaktig. Det kan være en stor fordel for meg, mener 26-åringen.

Selv om underlaget på Fornebu Arena vil være det nyeste av det nye, innrømmer brasilianeren at han er likevel er en smule skeptisk før kommende sesong. Kunstgress hadde han aldri sett før han kom til Norge for snaut fire år siden.

- Jeg liker nok best å spille på gress, og det blir spennende å se hvordan det går når det nå blir så mye kunstgresspill.

- I Brasil hadde jeg aldri hørt om kunstgress. Den eneste vi trente på, var asfalt, smiler «lillemann».

Garanterer ikke nytt trofé
En forsmak på hvordan hverdagen blir neste sesong får Alanzinho allerede kommende søndag – Tromsøs kunstgress er svært likt det som snart legges nede ved den gamle hovedflyplassen. Og selv om hovedpersonen mener han selv vil bli bedre på den typen underlag, så garanterer han ikke at han vil innhente nok et Nettavisen-trofé.

- Men jeg skal selvsagt gjøre mitt ytterste, både for meg selv og for at Stabæk skal vinne.

Les Alanzinho-portrettet etter fjorårets utmerkelse.

Så gjenstår det bare å se hvor lang tid det tar før ryktene om en ny klubb i utlandet begynner å blusse opp igjen. Selv har ikke Alanzinho hørt så mye fra sin Brasil-baserte agent den siste tiden, men han innrømmer han er spent på hva som skjer de nærmeste ukene.

- Han kommer over for å se cupfinalen, og blir her et par uker da, så får vi vente og se hva han har å si.

- Målet er selvsagt fortsatt å havne i en stor klubb i en større liga, men jeg trives veldig godt i Stabæk, og Jan Jönsson er en fantastisk trener, understreker Alanzinho for n'te gang denne sesongen.

Jönsson ikke overrasket
Trener Jan Jönsson mener Alanzinho har fortsatt utviklingen fra i fjor, og er ikke overrasket over at brasilianerens topper Nettavisens spillerbørs.

- Jeg kjenner at det ikke er helt feil.

- Han tatt steg på steg, og fotballforståelsen er blitt bedre, mener Jönsson, som nylig ble nominert til «årets trener» i Sverige.

Om Alanzinho snart er klar for større utfordringer på kontinentet, gjenstår dog å se.

- Fortsatt er det ting å jobbe med, som de vurderingene han foretar på banen. Bortekampen mot Lillestrøm er et slikt eksempel, minner Jönsson om

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere