RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Allsvenskan må tilpasses Europa

Sist oppdatert:
Den nybakte IFK Göteborg-treneren Arne Erlandsen har allerede begynt å ha meninger om svensk fotball. - Allsvenskan burde tilpasse seg de europeiske ligaene, og spille kampene om høsten og våren, sier han.

Erlandsen ble presentert som ny IFK-trener mandag, men har allerede begynt å ha meninger om svensk fotball. Den tidligere Lillestrøm-treneren mener Allsvenskan bør endre på terminlisten.

- Vi burde tilpasse oss de øvrige ligaene i Europa, og spille kampene om høsten og våren, slår Arne Erlandsen fast.

Torsdag sparkes Royal League i gang, og Erlandsen mener dette er første skrittet på veien mot «helårsfotball».

Sverige bør følge Norge
- Jeg tror at Royal League er første steget for norske og svenske lag til å gå over til samme sesong som de har i resten av Europa, sier Arne Erlandsen til FotbollDirekt.com.

Den nybakte IFK-treneren mener Sverige må ta etter Norge - og forbedre de ulike arenaene.

- I Norge er det allerede bra arenaer med undervarme under gressteppet. Det er et krav fra lisensmyndighetene i Norge. Sverige må forbedre forutsetningene på sine arenaer, mener Erlandsen.

Royal League gleder
IFK Göteborg tok ingen trofeér i Allsvenskan denne sesongen. Tap i cupfinalen og bronsemedalje i serien ble fasiten sesongen 2004. Nå rettes blikket mot den nystartede skandinaviske turneringen Royal League. Turneringen blir Arne Erlandsen s første oppdrag som ny hovedtrener i IFK Göteborg.

- Royal League er positivt. IFK har gitt meg signaler om at de føler det er inspirerende å møte de beste lagene fra de skandinaviske ligaene. Jeg tror denne turneringen gleder de fleste klubber, sier han.

- Skal videre i Royal League
Erlandsen har målstetningen klar:

- Målsetningen er å gå videre til neste gruppespill, selv om vi har havnet i en tøff gruppe. Men ingen av lagene kan regnes som favoritter, påpeker eks-LSK-treneren.

IFK Göteborg møter det danske storlaget FC København i Royal Leagues første runde torsdag. TV 2 Nettavisen følger kampen fra kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere