*Nettavisen* Sport.

- Alt avhenger av et eierskifte

Foto: Ian Kington (AFP)

Roy Hodgson mener Liverpool må skifte eiere så fort som mulig for å kunne kjempe i toppen av Premier League.

12.09.10 13:16

Fire poeng på de tre første kampene er fasiten for Liverpool før det vanskelige borteoppgjøret mot Birmingham søndag ettermiddag.

Følg Birmingham - Liverpool LIVE fra klokken 17!

Og selv om det naturligvis er tidlig i sesongen, er det likevel de færreste supporterne som tør å håpe på at klubben skal kjempe om sitt første ligagull siden 1990 denne sesongen.

For med fjorårets marerittsesong friskt i minne - med sjuendeplass i Premier League, tidlig exit fra Champions League og en stadig dårligere økonomisk situasjon - handler det meste nå om å bygge opp en solid grunnmur i den tradisjonsrike klubben.

- Kan ikke trylle vekk problemene
Også manager Roy Hodgson tror det er urealistisk å håpe på noe ligagull denne sesongen, og mener eiersituasjonen i klubben må avklares så fort som mulig.

- Jeg tror vi vil få en fin sesong, men om vi virkelig klarer å ta oss sammen og ta det neste store steget framover? Det avhenger av eiersituasjonen, sier Hodgson ifølge News of the World, og legger til:

- Problemene rundt eierskapet er velkjent, og jeg kan ikke vifte dem vekk med en tryllestav. Jeg kan definitivt ikke lure publikummet som lever sine liv gjennom klubben.

De sterkt kritiserte amerikanske eierne av Liverpool, George Gillett og Tom Hicks, har desperat prøvd å selge klubben denne sommeren - foreløpig uten resultater.

I august ble det hevdet at et salg bare var uker unna, men partene som var interessert trakk seg likevel unna handelen.

Les også: United-supporter kan ordne Liverpool-salg

Ber om ny stadion
Roy Hodgson håper et eierskifte kan stelles i stand i løpet av kort tid, slik at et nytt fundament kan bli lagt i klubben.

- Selvfølgelig trenger klubben nye eiere. Vi er ikke alene om det, men vi er sannsynligvis den høyest profilerte klubben i den situasjonen, uttaler han.

- Jeg håper å se det resten av klubben håper på, nemlig at Martin Broughton (styreformann i Liverpool, journ. an.) finner en eier som er akseptabel for resten av styret. En eier med de rette intensjonene og som aller først vil bygge en ny stadion som utvider kapasiteten, forklarer Hodgson.

Det er han ikke alene om.

Planene om en ny stadion på Stanley Park ble drøftet allerede i 2002, men problemer med å sikre finansiering av arenaen samt de problematiske eierforholdene har utsatt prosjektet på ubestemt tid.

Les også: Liverpools økonomi verre enn først antatt

Ingen kontakt
Men Hodgson bekymrer seg over at noen løsning fortsatt ikke er på plass.

- Det forundrer meg at ingen fortsatt har kjøpt klubben. Men det er åpenbart komplikasjoner, sier han.

Den tidligere Fulham-manageren, som innrømmer at han selv ikke har noen kontakt med de stadig fraværende amerikanske eierne, innrømmer at han trakk et dypt og lettet sukk da transfervinduet ble stengt i forrige uke.

Hodgson mener at «den beste delen av businessen» klubben gjorde denne sommeren, var å holde på trioen Steven Gerrard, Fernando Torres og Pepe Reina.

Samtidig fikk klubben inn Joe Cole, Raul Meireles, Christian Poulsen og Paul Konchesky - fire spillere som Hodgson håper skal hjelpe til med å nå det primære målet:

- Vi vil sørge for at klubben får en bedre sesong. Det må være høyeste prioritet, å gjøre det noe bedre, for så å bygge en plattform for framtidig storhet, uttaler manageren.

Han lar både nevnte Meireles og Konchesky debutere i søndagens match mot Birmingham, en kamp du følger direkte i Nettavisens LIVE-system fra 17.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.