RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rio Ferdinand er brennsikker på at Louis van Gaal vil få Manchester United-skuta på rett kjøl igjen. Søndag møter stopperveteranen gamleklubben.
Rio Ferdinand er brennsikker på at Louis van Gaal vil få Manchester United-skuta på rett kjøl igjen. Søndag møter stopperveteranen gamleklubben. Foto: John Walton (Ap)

- Alt ble plutselig snudd på hodet

Sist oppdatert:
Men Rio Ferdinand er brennsikker på at Louis van Gaal vil få Manchester United-skuta på rett kjøl igjen.

Søndag møter stopperveteranen gamleklubben.

Etter 12 år og 455 obligatoriske kamper for Manchester United ruslet Ferdinand ut av portene på Old Trafford foran årets sesong. Tjenestene hans var ikke lenger ønsket, og dermed gikk ferden videre til Queens Park Rangers.

Søndag ettermiddag er Ferdinand tilbake på sin gamle hjemmebane. Der skal han forsøke å bidra til at innledningen på årets sesong blir enda mer trøblete for Uniteds stjernegalleri.

Oppgaven blir ikke enkel.

Alt tyder på at colombianske Radamel Falcao får sin debut for hjemmelaget, som i tillegg har Wayne Rooney og Robin van Persie i angrepet. Offensiv slagkraft mangler laget med andre ord ikke.

Snudd på hodet

Likevel har det lugget for United i sesongens tre første kamper. Ferdinand innrømmer gjerne at han er overrasket over at tabellen viser kun to poeng så langt.

– Jeg var ærlig talt veldig entusiastisk på Uniteds vegne i sesongoppkjøringen. Spillerne så ut til å være i god form, de var veldig bestemte og virket å ha en god forståelse av systemet. Men da ligaen startet var alt plutselig snudd på hodet, sier Ferdinand i et intervju med BBC.

Midtstopperkjempen er samtidig hundre prosent sikker på at elendigheten ikke vil fortsette i det uendelige på Old Trafford. Og 35-åringen tror Louis van Gaal er rett mann for jobben.

– Jeg tror at han vil bringe de gode tidene tilbake. Det er bare et spørsmål om hvor lang tid det vil ta, sier han.

Flere debutanter

Siden Ferdinand forlot Old Trafford har spillerstallen i Manchester United endret seg drastisk. Søndag kan 35-åringen risikere å stå ansikt til ansikt med et halvt lag med nysigneringer. Ved siden av nevnte Falcao ventes også Daley Blind, Marcos Rojo og Luke Shaw å få sine første minutter i den røde drakta.

Totalt har United brukt over halvannen milliard kroner på forsterkninger siden forrige sesong. Samtidig forsvant en av klubbens få egenutviklede spillere, Danny Welbeck, til Arsenal. Det har skapt reaksjoner hos fansen.

– Mange av de mest trofaste supporterne har vært stolte og glade over at klubben har produsert egne spillere. Når synes den biten å endre seg. Dermed kan ikke supporterne som tidligere så andre klubber øse ut store pengesummer, slå det i hodet på dem lenger, sier han.

Skal overleve

For QPR var utgangspunktet ganske annerledes enn på Old Trafford foran årets sesong.

– Alt handler om overlevelse (i Premier League). Det blir verken sølvtøy eller bussparader. Forventningen er å berge plassen, for det er akkurat det denne klubben trenger, sier Ferdinand.

London-klubben har startet sesongen med én seier og to tap. Det gir 12. plass på tabellen etter tre serierunder. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere